Hovedinnhold

Politiet: - Volden fremstår som uprovosert

DØDE: Mann slått ned etter å ha klaget på bråk i Apalveien i Askim. Ugjerningen fant sted utenfor dette huset. Foto: MAGNAR KIRKNES/VG
DØDE: Mann slått ned etter å ha klaget på bråk i Apalveien i Askim. Ugjerningen fant sted utenfor dette huset. Foto: MAGNAR KIRKNES/VG
(VG Nett) Politiet tror det var uprovosert vold som resulterte i at en 32 år gammel mann fra Askim døde natt til mandag.

Tips oss


To personer i begynnelsen av 20-årene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at 32-åringen døde på Oslo universitetssykehus natt til mandag.

Den 32 år gamle småbarnsfaren døde av skadene han fikk etter at han skal ha blitt slått ned, for å ha klaget på festbråk i sitt eget nabolag natt til søndag.

BAKGRUNN: 32-åring klagde på festbråk - slått livløs

Politiadvokat Nora Ingebrigtsen forteller at de nå også har tatt i bruk straffelovens paragraf 232 som en straffeskjerpende bestemmelse.

- Det er fordi det fremstår for politiet som handlingen er begått av flere i fellesskap og som helt uprovosert, sier Ingebrigtsen.

Forbrytelsen de to er siktet for har en strafferamme fra seks til 21 års fengsel.

Avhørt søndag

Rett etter midnatt i går skal småbarnsfaren ha krysset veien for å be ungdommene i nabohuset om å dempe støynivået. I minuttene som fulgte, skal han ha blitt slått bevisstløs av de to mennene.

Les også: Småbarnsfar døde på sykehuset

Begge de siktede ble avhørt av politiet i går, og har fått oppnevnt forsvarere. I to separate fengslingsmøter senere i dag, vil politiet be om fire ukers varetektsfengsling med brev og besøksforsbud.

- Vi vil be om fullstendig isolasjon i to av ukene, sier Ingebrigtsen.

Drakk alkohol

Flere vitner er også avhørt i saken.

- Med avhørene av de siktede samt vitneavhørene, begynner vi å danne oss et bilde av det som har skjedd. Det gjenstår en del vitneavhør og av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå ut med mer, sier politiadvokaten.

Politiet vil ikke utelukke at flere kan bli siktet i saken. Det er foreløpig uklart hvor mange som var til stede på festen da 32-åringen skal ha blitt slått ned, og Ingebrigtsen sier det har kommet frem litt forskjellige opplysninger om dette i avhørene av vitner.

- Vi har skjønt det sånn at det er benyttet alkohol, men det er uklart for oss om noen fremsto som beruset, sier Ingebrigtsen.

Har forklart seg

Advokat Eirin Susann Simonsen forsvarer den ene av de to siktede, og var med under avhøret i går.

- Jeg har foreløpig bistått ham under avhøret med politiet i går. Han har svart på alle de spørsmålene han har fått fra politiet, og forklart seg om sin rolle i hendelsesførløpet, sier Simonsen.

Hun ønsker ikke å svare på hvordan hennes klient stiller seg til siktelsen.

- Han er helt klart preget av det som har skjedd, sier hun.

- Veldig lei seg

Ifølge forsvareren til den andre siktede, er også han preget av alvoret i saken.

- Han er veldig lei seg for det som har hendt og beklager det sterkt. Men jeg har ikke snakket med han etter at vi fikk den tragiske nyheten fra sykehuset, sier advokat Thor Anders Smith Hoen til VG Nett.

Han ønsker ikke å si noe om hvorvidt hans klient erkjenner straffskyld.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks