Hovedinnhold

Politiet tror «Vandreren» har gjort nytt innbrudd

Familie tok mann på fersken

I SØKELYSET: Politiet tror Terje Larsen, kjent som «Vandreren», har begått et nytt hytteinnbrudd. Her er han fotografert i arresten i Lillehammer etter at han ble pågrepet i Skjåk i 2005. Foto: TERJE LISØDEGÅRD
I SØKELYSET: Politiet tror Terje Larsen, kjent som «Vandreren», har begått et nytt hytteinnbrudd. Her er han fotografert i arresten i Lillehammer etter at han ble pågrepet i Skjåk i 2005. Foto: TERJE LISØDEGÅRD
Familien Kirkvoll fikk hytteferien ødelagt etter at det som trolig er «Vandreren» hadde brutt seg inn og begått hærverk på familiehytta.

- Det var fryktelig ubehagelig og ungene ble veldig redde, forteller familien Kirkvoll til VG.

Moren i familien vil ikke stå frem med sitt fornavn, men sier til avisen Hallingdølen at familien ante fred og ingen fare da de ankom hytta på Geilo ved 22.30-tiden tirsdag kveld.

- Vi hadde med oss fire barn og kom frem sent. Barna var sultne, så jeg fortet meg inn for å sette på stekeovnen. På vei inn registrerte jeg at det var en ekstremt dårlig lukt inne i hytta, men jeg antok at det bare var noe treningstøy, sier hun.

INNBRUDD: Slik så soveromsvinduet ut etter innbruddet. Foto: Privat
INNBRUDD: Slik så soveromsvinduet ut etter innbruddet. Foto: Privat

Rett etter kom resten av familien og da oppdaget hun en lommelerke på kjøkkenbenken.

- Jeg spurte mannen min hvorfor den sto der, men han skjønte heller ikke noe av det. Så sier plutselig en av ungene: «Det går en mann ut av soverommet». Et øyeblikk der sto jeg som frosset før vi reagerte, sier hun.

Kirkvoll og mannen løp ut etter mannen som hadde gått ut av soverommet på hytta deres.

- Han virket veldig full, men vi opplevde han ikke som farlig. Han ba oss bare om å la ham være i fred og fortalte at han het Terje Larsen. Det var sånn vi koblet ham til «Vandreren». Vi fikk også tatt noen bilder av ham.

Vandreren Terje Larsen er dømt for 664 hytteinnbrudd og har et titalls fengselsdommer på seg fra 80-tallet. Ifølge Hallingdølen er mannen nå på frifot igjen.

- Mannen min forsøkte å følge etter ham hele veien mens jeg ringte politiet. Men til slutt forsvant han inn i skogen og da ble mannen min stående igjen, sier hun.

Hun forteller at mannen hadde griset til familiehytta.

- Han hadde spist av maten vår, drukket opp all vin og brennevin og ligget i sengene våre og spydd i en av dem. Han hadde imidlertid ikke rukket å gjøre fra seg på stuegulvet, sier Kirkvoll.

Familien har nå «evakuert» til besteforeldrenes hytte, som ligger like i nærheten.

- Vi ha sendt alle tekstiler på rens og må få hytta vasket ned før vi kan vende tilbake. Det var skikkelig ekkelt der, sier hun.

Overfor Hallingdølen bekrefter politiet også langt på vei at det er snakk om «Vandreren».

- Det er svært sannsynlig denne mannen det dreier seg om, selv om vi ikke kan være hundre prosent sikker før noen er tatt, sier politibetjent Stefan Risan ved Hol lensmannskontor til avisen.

Han sier politiet nå forsøker å få mannen pågrepet.

- Vi har kikket rundt i nærområdet, men det er vanskelig å vite hvor han har tatt veien. Det er som å lete etter nålen i høystakk, sier Risan.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks