Hovedinnhold

Politiet: - Tror siste livstegn var 00.15 natt til søndag

- Vi håper å finne henne

POLITIHUSET (VG Nett) Politiet sier de tror siste livstegn fra savnede Sigrid Schjetne (16) var kvart over tolv natt til søndag.

Tips oss

Mandag formiddag leter både de og frivillige på spreng etter 16-åringen som forsvant på vei hjem natt til søndag.

- Vi vet foreløpig ingen ting om hva som har tilstøtt henne. Saken kom først inn som en savnetsak som vi kaller det og alle tilgengelige ressurser ble satt inn, det har vært operative mannskaper med hund, og brannvesenet, sier Hanne Kristin Rohde, sjef ved volds - og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse mandag.

Politiet ber om tips i saken. Tips kan ringes inn på nummer 22 66 99 66.

Det er hennes avdeling som har tatt over etterforskningen, og hun understreker at de fremdeles håper å finne 16-åringen i live.

- Vi tenker ikke bastant at det har skjedd noe kriminelt, men det er voldsavsnittet som har overtatt saken for å være sikre på at spor blir sikret dersom det er en kriminalsak, sier hun.

Vil ha tips

Hun forteller at det var to bekjente som fant Sigrids sko og mobiltelefon natt til søndag. Politiet har foreløpig ikke funnet noen biologiske spor eller noe som tyder på at det har foregått kamp ved barnehagen hvor eiendelene ble funnet.

På spørsmål fra et av de oppmøtte mediene om det er aktuelt å se saken i sammenheng med en annen uløst sak i området, svarer hun ja.

- Det er selvfølgelig relevant. Det er viktig at vi ikke bare tenker savnetsak, men tenker fremover i tilfelle det verst tenkelige har skjedd. Men vi håper å finne henne i live, sier Rohde.

- Vi kartlegger mest mulig rundt Sigrid per nå. Det siste livstegnet fra henne tror vi var circa kvart over 12 natt til søndag, men vi kan ikke være helt sikre.

Hun sier de er veldig interesserte å snakke med personer som har vært i området i tidsrommet da Sigrid forsvant. De har foreløpig ikke hentet inn mobildata, men skal se på overvåkingskamera og hente inn informasjon fra bomstasjoner i nærheten.

- Så foregår det akkurat nå et søk i Østmarka i strekningen Skullerud til Haugerud.

Flere teorier

Hun sier at det at Sigrid kan ha blitt bortført bare er en av flere teorier de jobber ut fra.

- Hun kan ha forlatt stedet selv, hun kan ha gått en annen rute, det kan ha tilstøtt henne kriminelt og hun kan ha blitt syk. Vi må se på absolutt alle muligheter, sier hun.

Hundre tips

- Vi søker med tanke på å finne en som lever. Vi kan ikke gi opp håpet, sa innsatsleder Thor Langli til VG Nett tidligere i dag.

SØKER MED HELIKOPTER: Politihelikopter og hunder leter etter Sigrid (16). Foto: Maria Mikkelsen
SØKER MED HELIKOPTER: Politihelikopter og hunder leter etter Sigrid (16). Foto: Maria Mikkelsen


De har fått inn rundt hundre tips etter forsvinningen, flere av dem er fra personer som hevder de har hørt skrik og stemmer sent lørdag kveld.

- Vitner sier de har hørt lyder i nærområdet. Detkan være høylytte skrik eller høylytte samtaler. De skal ha hørt flere enn to personer, og hørt både kvinne - og mannsstemmer, sa Frank Olsson, politibetjent og samfunnskontakt, til VG Nett tidligere i dag.

Foreldrene slo alarm

Ingen har hørt noe fra 16-åringen siden lørdag kveld, da hun på vei hjem sendte tekstmeldinger med en venninne. Da hun ikke var hjemme til midnatt som avtalt, slo foreldrene alarm.

VGTV: Trapper opp søket etter Sigrid (16) 

- Hun er alltid veldig punktlig, så foreldrene reagerte på at de ikke hørte noe. De ringte foreldrene til venninnen, som fortalte når hun hadde gått. De ble bekymret med en gang, sa Geir Strand, en av familienes kontaktpersoner, til VG Nett i går.

HUNDESØK: Beredskapsleder Espen Lindgren har 16 hunder med førere ute for å lete etter Sigrid Schjetne. Foto: Maria Mikkelsen
HUNDESØK: Beredskapsleder Espen Lindgren har 16 hunder med førere ute for å lete etter Sigrid Schjetne. Foto: Maria Mikkelsen


De varslet politiet rundt 00.30 natt til søndag, og politiet begynte å lete etter jenta i området samme natt. Tidlig søndag ble jentas mobiltelefon og sko funnet rett ved en barnehage i området.

En av politiets teorier er at den unge jenta kan ha blitt bortført i bil. De frivillige har blitt bedt om å konsentrere seg om avkjørsler nær store parkeringsplasser, særlig de som ligger nært vann.

Politiet ber folk om å holde seg unna området fra Skullerud til Haugerud og innover Østmarka, fordi de ikke vil at Norske Redningshunder, som søker på bakken, skal bli forstyrret.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks