Hovedinnhold

Politiet tipset om konkrete navn etter overfallsvoldtekt

(VG Nett) Politiet har fått 15 tips om hvem som sto bak den brutale overfallsvoldtekten på Løren i Oslo natt til søndag.

Tips oss

- Vi har fått inn tips som gir oss muligheter til å jobbe videre, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen i sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

En 26 år gammel kvinne ble natt til søndag overfalt og voldtatt bak en blokk i Peter Møllers vei. Overfallet skjedde like ved Lørenhallen, rundt klokken fire natt til søndag.

Les også:Politiet etterlyser denne mannen ette voldtekt

- Tips med konkrete navn

Politiet gikk i går ut med en overvåkningsvideo, som er tatt opp i like i nærheten der voldtekten skjedde. Bildene viser en 180 centimeter høy mann med normal kroppsbygning, mørke øyenbryn og mørkt hår. Han var iført hettegenser eller en jakke med stor hette.

- Vi har fått inn tips med konkrete navn på hvem mannen ligner på, sier hun.

- TRUET MED Å DREPE: Gjerningsmannen tok kvelertak på kvinnen bakfra og dro henne ned på stien. Foto: Atle Jørstad
- TRUET MED Å DREPE: Gjerningsmannen tok kvelertak på kvinnen bakfra og dro henne ned på stien. Foto: Atle Jørstad

Politiet har ikke tatt kontakt med noen av de navngitte personene ennå, men dette blir en naturlig del av den videre etterforskningen.

- Vi har også en del video som må gjennomgås. Vi vet ikke om gjerningsmannen er fanget av flere kameraer, sier hun.

Kvinnen ble sendt til voldtektsmottaket på legevakta etter den brutale voldtekten. Politiet har sikret seg spor, men det er foreløpig for tidlig å si om politiet har skaffet seg mannens DNA.

- Det kan ta tid, sier Rynning Aasen.

VET DU NOE?Kontakt VG Netts journalist her

Brutal voldtekt

Ifølge politiet la ikke kvinnen merke til at noen fulgte etter henne før hun ble overfalt. Hun hadde besøkt en venninne i området og hadde bare vært utendørs en kort periode før hun ble angrepet.

- Gjerningsmannen tok kvelertak på henne bakfra og dro henne ned på gangveien hvor voldtekten ble gjennomført, har vaktleder Lennart Kyrdalen ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt tidligere sagt til VG Nett.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha truet med å drepe kvinnen om hun skrek.

Overfallsvoldtekten er den første det er meldt om i Oslo så langt i år. I fjor ble det anmeldt 21 overfallsvoldtekter i Oslo.

Politiet ber vitner eller andre som kan ha viktige opplysninger om å ta kontakt med sedelighetsavsnittet på telefon 22 66 91 63 eller kriminalvakta på telefon 22 66 99 66.

- Vi ønsker flere tips. Denne saken har høy prioritet hos oss, sier Rynning Aasen.

Les også:- Voldtektsmannen truet med å drepe henne

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks