Hovedinnhold

Politiet søker i nytt område etter funn

* Frivillige finkjemmer området rundt barnehagen på nytt
* Bydelen har opprettet kriseberedskap

FORTSETTER SØKET: En Sea King fra Hovedredningssentralen i Rygge søker i området ved Skullerudstua i Østmarka tirsdag formiddag. I tillegg deltar Norske Redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp i søket. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/VG
FORTSETTER SØKET: En Sea King fra Hovedredningssentralen i Rygge søker i området ved Skullerudstua i Østmarka tirsdag formiddag. I tillegg deltar Norske Redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp i søket. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/VG
(VG Nett) Funn letemannskaper gjorde i går fører til at politiet i dag fokuserer på et nytt område i søket etter den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) i Østmarka.

Tips oss

I går søkte helikopter og hunder etter spor i området fra Skullerudstua og nordover mot Hellerud i Østmarka. I dag forandrer politiet fokus til området fra Skullerudstua og sørover mot Grønmo.

Årsaken er funn som ble gjort i området i går kveld.

- Det er gjort funn i dette terrenget som gjør at vi tar et grundigere søk, sier innsatsleder Thor Langli til VG Nett.

- Vi kunne startet andre steder, men i og med at det ble gjort et funn her i går, velger vi å starte her, legger han til.

Langli vil ikke si noe om hvilke funn som er gjort, bare at det dreier seg om forskjellige gjenstander. I en pressemelding sent i går kveld sa politiet at det er usikkert om funnet av «diverse gjenstander» kan knyttes til forsvinningen.

Men funnene har likevel ført til at politiet prioriterer området sørover mot Grønmo.

- Søket i dette området er et skritt videre som ville bli tatt uansett, men det kunne blitt tatt i morgen i stedet, sier Langli.

Tidlig onsdag kveld sa politiet at de har funnet solbriller, vesker og truser.

Flere letemannskaper

Søket fortsetter med samme intensitet som i går, men i dag skal også Norsk Folkehjelp og Røde Kors bidra.

- I og med at vi har fått flere mannskaper, håper jeg at søket kan gå enda raskere. Men det er ikke noe forskjell i intensiteten, sier Langli.

Har du tips, opplysninger eller innspill?Ta kontakt med VG Netts journalister her .

Norske Redningshunder melder at de stiller med 10 uthvilte hunder i morgentimene, og som i går vil søkes det også med helikopter. En Sea King fra Hovedredningssentralen ved Rygge søker visuelt og med det utstyret de har ombord.

Langli sier at de fortsatt søker med tanke på å finne Sigrid Giskegjerde Schjetne i live.

- Vi ser etter en levende person og gjenstander som eventuelt kan knyttes til saken.

Han sier at de regner med å søke i området til det blir mørkt.

Finkjemmer barnehagen

Samtidig samlet frivillige seg ved Østensjø skole klokken 10 for å organisere seg til nye søk. I dag vil en gruppe blant annet finkjemme området rundt barnehagen, hvor 16-åringens telefon, sko og sokker ble funnet.

FORTSETTER: Omtrent 150 frivillige trosser regnet og fortsetter søket tirsdag morgen. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/VG
FORTSETTER: Omtrent 150 frivillige trosser regnet og fortsetter søket tirsdag morgen. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/VG


- Vi følte et behov for å ta et nytt detaljsøk der de siste sporene av Sigrid var. Vi vil gå veldig nøye til verks, sier kontaktperson for familien Bengt Eriksen.

Frivillige vil også søke i Bøler og Oppsal, Ekeberg og pukkverket på Åsland.

- Vi setter veldig stor pris på den sivile, frivillige innsatsen som foregår parallelt. Vi ber publikum om å være våkne, og om å se etter i områder der det vanligvis ikke ferdes folk. Se bak hekker og skur, oppfordrer Langli.

VGTV: Politiet: - Vi trenger tips

Politiet ber folk om å holde seg unna området sørover mot Grønmo fra Skullerudstua på grunn av søket.

Etablert kriseberedskap

Bydel Østensjø har etablert en kriseberedskap i forbindelse med saken.

- Her kan folk komme for å snakke om ting, kanskje spise litt, sier Frank Olsson ved Manglerud politistasjon.

Bydelens kriseteam kan kontaktes på telefon 918 08 073.

Uten spor

Til tross for stor innsats fra både politiet og over 400 frivillige, er 16-åringen fortsatt sporløst forsvunnet. Frivillige skal nå ha lett i store deler av Oslo og i ytterkantene av Akershus.

Politiet sperret sent mandag kveld av et område fra vannkraftverket på Skullerud etter at det ble gjort funn. Men det er usikkert om noen av funnene kan knyttes til forsvinningssaken.

Vennene til den savnede Sigrid Schjetne har ikke gitt opp håpet om å finne venninnen i live. Siden 16-åringen ble borte har flere vært med i søket.

- Vi skal stå på og finne Sigrid. Vi har brukt mye tid på å eliminere områder. Jeg håper folk melder ifra til politiet om de har tips eller innspill, sier Brage Kleven, som er barndomsvenn av 16-åringen, til VG Nett.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks