Hovedinnhold

Politiet i Hordaland har over 4.700 saker på vent

<p>Visepolitimester i Vest politidistrikt, John Reidar Nilsen, lover at køen av saker skal bli kortere i 2016.</p>

Visepolitimester i Vest politidistrikt, John Reidar Nilsen, lover at køen av saker skal bli kortere i 2016.

Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix
Køen av saker hoper seg opp hos politiet i Hordaland. Tallet på politianmeldte saker går ned, men politiet bruker lengre tid på hver sak.

– Monika-saken har tatt mye oppmerksomhet og svekket kapasiteten, sier visepolitimester John Reidar Nilsen i Vest politidistrikt.

Politiet i Hordaland presenterte tirsdag resultatene for 2015. Det som bekymrer politiledelsen i distriktet, er det høye tallet på saker som ikke er påtaleavgjort. Ved utgangen av 2015 hadde de over 4.700 saker som hadde ligget for lenge.

– Dette er saker som har ligget i flere måneder, og vi har et bevisst fokus i 2016 på å få ned dette tallet, sier Nilsen til NRK.

Les også: Monica-saken har svekket tilliten

En av forklaringene på forsinkelsen er ifølge visepolitimesteren at Monika-saken har tatt store ressurser. Saken er nå sendt til påtaleavgjørelse hos statsadvokaten.

Nilsen peker også på at politidistriktet i 2015 opplevde at tolv påtalejurister sluttet eller tok permisjon.

– Vi har vært nødt til å erstatte dem. Det har gått merkbart ut over kapasiteten at vi har hatt en så stor utskifting av påtalejurister, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks