Hovedinnhold

Politiet: - Båtføreren er sterkt preget

Venninne: - Hun var en kjempeherlig jente

BÅTULYKKE: To personer er bekreftet omkommet og en annen er hardt skadet etter en båtulykke i Oslofjorden. Foto: Ole Christian Nordby/Eikerfoto
BÅTULYKKE: To personer er bekreftet omkommet og en annen er hardt skadet etter en båtulykke i Oslofjorden. Foto: Ole Christian Nordby/Eikerfoto
(VG Nett) Båtføreren som er siktet for uaktsomt drap i forbindelse med den fatale krasjen ved Åros i Oslofjorden i går kveld er langt nede.

Tips oss

- Det er en tragisk ulykke med et tragisk utfall. Båtføreren har mistet to gode venner og det er en stor belastning for ham, sier lensmann Reidar Foss ved Hurum lensmannskontor til VG Nett.

Den mannlige båtføreren i slutten av 30-årene er siktet for uaktsomt drap, men politiet har besluttet ikke å varetektsfengsle mannen.

- Det er verken fare for bevisforspillelse eller at han stikker av. Derfor anser vi det som uproblematisk å la han få tilbringe tid med familien, forteller Foss.

BAKGRUNN:To omkommet og en hardt skadet etter båtulykke

Operert i hofta

Det var lørdag kveld at to personer - en mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene - mistet livet etter at en fritidsbåt kjørte på grunn ved Åros i Oslofjorden.

Vet du noe om saken?Tips VG Nett her!

En annen mann ble hardt skadet i den tragiske ulykken. Ifølge Foss er mannen blitt operert for skader i hofta, og han vil bli overført fra Ullevål til sykehuset i Buskerud i løpet av noen dager.

Lensmannen mener at høy fart kombinert med mørke og innkjørsel i et trangt sund, er årsaken til ulykken.

(Saken fortsetter under bildet)

ULYKKE: To personer omkom og to er skadet i en båtulykke etter at en båt lørdag kveld skal ha kjørt på et skjær i Røyken. Foto: Scanpix
ULYKKE: To personer omkom og to er skadet i en båtulykke etter at en båt lørdag kveld skal ha kjørt på et skjær i Røyken. Foto: Scanpix


Blodprøve-resultater klare til uka

Båtføreren var søndag ettermiddag i et kort avhør med politiet. Foss mener mannen var samarbeidsvillig og at han har bidratt til at politiet kan danne seg et ytterligere begrep om hva som har skjedd.

Den skadede personen som nå ligger på Ullevål skal avhøres når helsa hans tilsier det, sier Foss. Det ble tatt rutinemessig blodprøve av mannen etter ulykken og resultatene av denne vil foreligge i løpet av uken som kommer.

Alle de fire i båten er hjemmehørende i Røyken og Hurum.

- En kjempeherlig jente

VG Nett var søndag ettermiddag i kontakt med en venninne av den omkomne kvinnen. Venninnen ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men beskriver kvinnen i 20-årene som en positiv person.

- Hun var en kjempeherlig jente. Alltid blid og opptatt av å ta vare på folk. Hun brydde seg om andre, sier hun.

Venninnen, som er bosatt på Sætre i Hurum kommune, fikk vite om den tragiske båtulykken på Facebook. Hun ringte en bekjent for å finne ut hvem som hadde mistet livet i krasjen, og da hun ble fortalt at kvinnen i 20-årene var en av de omkomne, brast hun ut i gråt.

- Jeg synes dette er helt forferdelig. Vi er ikke nære venner, men vi kjente hverandre godt og jeg fikk en tekstmelding av henne forrige helg. Så dette går inn på meg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks