Hovedinnhold

Barnehagebarn fant to kilo amfetamin

<p>KOM PÅ BESØK: En barnehage som var på tur fant noe som viste seg å være det narkotiske stoffet amfetamin. Noen dager senere kom politiet på besøk i barnehagen med ballonger og refleks til barna.  </p>

KOM PÅ BESØK: En barnehage som var på tur fant noe som viste seg å være det narkotiske stoffet amfetamin. Noen dager senere kom politiet på besøk i barnehagen med ballonger og refleks til barna.  

Foto: Politiet
En barnehage i Oslo var på skogstur da de fant flere hundre gram amfetamin. Nå er to personer pågrepet og politiet roser barnehagen for å ha meldt raskt ifra.

Denne saken handler om:

De eldste barna i en barnehage i Oslo var ute på tur en dag i forrige uke. 

Da barna lekte med noe de trodde var mel, forstod de ansatte hva som hadde skjedd og ringte til politiet.

De kom straks til stedet iført sivile klær og etter et søk hadde de funnet til sammen 2 kilo amfetamin.

– Hadde det for eksempel vært heroin kunne saken endt dårlig. Barn er åpne, og kan fort ende opp med å smake på det de finner, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon i Oslo.

Les også: Psykiater: – Barnehager bør arrangere våpendag

Politisjefen beskriver funnet som stort og sier han er glad for at det gikk bra og at ingen ble skadet.

To pågrepet

Kort tid etter funnet ble to gjerningspersoner tatt på fersken.

<p>ROSER BARNEHAGEN: Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon, roser barnehagen for at de raskt ringte politiet da barna hadde funnet noe som så mistenkelig ut.</p>

ROSER BARNEHAGEN: Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon, roser barnehagen for at de raskt ringte politiet da barna hadde funnet noe som så mistenkelig ut.

Foto: Roger Neumann, VG

– De som hadde gjemt det i skogen, kom naturligvis tilbake for å hente stoffet. Da tok vi dem, forteller Stølen, som ikke vil si hvor stoffet ble funnet.

Han opplyser at de to kan vente seg en streng fengselsstraff, med en strafferamme på opp til flere år.

Les også: Tollvesenet glemte amfetamin i bilen til Lars (28) etter grensekontroll

Fikk boltre seg i politibilen

Torsdag la politiet i Oslo ut et innlegg på Facebook der de forteller om hendelsen. For å takke barna og barnehagen for det viktige funnet, hadde politisjefen i dagen i forveien kommet på besøk med ballonger og refleks.

Barna fikk sitte på og leke i politibilen og både blålys og sirener ble satt på.

– Jeg regner med vi har rekruttert en del politistudenter, sier Stølen om besøket.

Les også: Barnehage tok med barna på reinslakt - det skapte Facebook-storm

På besøket i barnehagen hadde Stølen med seg politioverbetjent Geir Tveit. Han synes det var en fin opplevelse med barna, men sier at barna ikke kunne ta imot finnerlønnen sin.

– Vi hadde også med politi-kjærlighetpåpinne til barna, men de hadde sukkerlov i barnehagen så de kunne ikke få godteri, sier Tveit om besøket.

Les også: Her får barna luksusmat i barnehagen

Også Tveit beskriver hendelsen i skogen som alvorlig.

– To kilo amfetamin er ikke lite og det er ikke ofte vi finner så mye på en gang. Stoffet lå spredt så vi brukte tid på å finne alt sammen, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks