Hovedinnhold

Frustrerte over Pokémon Go-oppdatering: – Vi må gå etter magefølelsen

<p>PÅ JAKT: Trønderne Eduardo Pinto de Oliveira (16), Jostein Thorsvik Hovda (15), Scott Martinus Mikkelsen Kvendset (16), Sebastian Schjetne (16) og Øystein Mork (16) bruker tiden mellom kampene på Norway Cup til å fange pokémoner i hovedstaden.</p>

PÅ JAKT: Trønderne Eduardo Pinto de Oliveira (16), Jostein Thorsvik Hovda (15), Scott Martinus Mikkelsen Kvendset (16), Sebastian Schjetne (16) og Øystein Mork (16) bruker tiden mellom kampene på Norway Cup til å fange pokémoner i hovedstaden.

Foto: Trond Solberg, VG
Helgens oppdatering av Pokémon Go har etterlatt brukerne uten muligheter til å vite hvor pokémonene befinner seg.

Denne saken handler om:

– Vi er jo ikke kjent i byen engang, så det er ganske håpløst. Vi bare går etter magefølelsen, sier Jostein Thorsvik Hovda (15).

Sammen med resten av Charlottenlund G16 er han i Oslo og deltar på Norway Cup. Mellom kampene turer de ned til sentrum og fanger pokémoner.

Ble arrestert: Par forlot toåring for å spille Pokémon

– Kjipt og synd

Men å finne de sjeldneste pokémonene er ingen enkel øvelse. Niantic, selskapet bak Pokémon Go, har nemlig fjernet funksjonen som skulle hjelpe trenerne med å jakte pokémoner i nærheten.

Samtidig har de bedt om at Pokévision, en oversiktsside som viser hvor alle figurene befinner seg, legges ned.

– Nå er det ikke så mye mer å gjøre enn bare å ha mobilen og hånda og se på den hvis en pokémon dukker opp, forteller Hovda, som har nådd level 18 i spillet.

Fikk du med deg? Full Pokémon-krangel på Stortinget

<p>Dennis Vareide fotografert i Frognerparken etter duellen på VGTV.</p>

Dennis Vareide fotografert i Frognerparken etter duellen på VGTV.

Foto: ESKIL WIE FURUNES, VG

Og de fem guttene fra Trondheim er ikke alene om å irritere seg over Niantic. Spillekspert Dennis Vareide, som i forrige uke vant VGs Pokémon-duell, slår også ut med armene.

– Jeg synes det er kjipt og synd. Nå er det egentlig ikke mulig å dra på jakt etter de sjeldneste pokémonene, og da er halve moroa borte for meg, sier Vareide.

Pokémon på Norway Cup

I en uttalelse på Facebook tirsdag morgen skriver Niantic at tracking-funksjonen ble fjernet fordi den ikke fungerte som den skulle, og at det jobbes med å forbedre den.

VGs Pokéstudio: Send inn ditt spørsmål

«Vi har lest innleggene og e-postene deres, og vi forstår frustrasjonen fra folk i områder vi ikke har lansert spillet ennå, og fra dere som savner disse funksjonene», skriver Niantic, som garanterer at det jobbes på spreng for å få fortgang i arbeidet.

– Problemet er at de også har fjernet nettsiden Pokévision, sånn at man nå står helt uten mulighet til å jakte målrettet. Vi får stole på Facebook-innlegget og håpe at de ordner funksjonen snart, sier Vareide.

På Egertorget skal lagkameratene fra Charlottenlund SK videre på sin Pokémon-jakt. De forteller at Pokémon Go-feberen er svært synlig også på Ekebergsletta, der Norway Cup spilles.

– Folk går i hvert fall rundt med spillet åpent, sånn at de henter noen meter. Hvis du ser en kamp som ikke er så viktig for deg, kan det også være greit å fange noen pokémoner ved siden av, sier Eduardo Pinto de Oliveira (16).

– Bare de ikke fanger pokémoner når det er vi som spiller kamp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks