Hovedinnhold

Spilleautomater avvikles fra nyttår

FJERNES: Slike spilleautomater fjernes. Norsk Tipping har fått enerett på automatene. Foto: VG
FJERNES: Slike spilleautomater fjernes. Norsk Tipping har fått enerett på automatene. Foto: VG
Dagens spilleautomater må fjernes etter at Norsk Tipping nå får enerett på all drift av spilleautomater. Norges Røde Kors er provosert.

Denne saken handler om:Norsk Tipping får enerett på spilleautomater med pengeutbetaling i løpet av 2006, og eksisterende automater avvikles innen utgangen av 2005. Norges Røde Kors er provosert over Kultur- og kirkedepartementets beslutning.

- Borgarting lagmannsrett har konkludert med at enerettsmodellen ikke er i strid med EØS-avtalen. Automatene må derfor fjernes så fort som mulig, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

På grunn av den midlertidige videreføringen av dagens automater ut 2005 vil organisasjonene som har slike automater ifølge departementet samlet motta om lag 2 milliarder kroner i automatinntekter i år. Det er ifølge departementet over 1 milliard kroner mer enn inntektsnivået Stortinget forutsatte da automatreformen ble vedtatt i 2003.

Dermed blir det ikke utbetalt kompensasjon for bortfall av tapte automatinntekter i 2006.

- Mister inntekter

- Det er med sterk forundring vi ser at kulturministeren med et pennestrøk fjerner den garantien Stortinget har gitt om kompensasjon for bortfall av spilleautomatinntektene, sier generalsekretær i Røde Kors, Jonas Gahr Støre.

- Det er provoserende at organisasjonene får beskjed via et brev i slutten av september om at en vesentlig del av våre inntekter til våre humanitære aktiviteter i 2006 rett og slett bortfaller, sier Støre.

Nå vil Norges Røde Kors jobbe for at den kommende regjeringen og det kommende Stortinget omgjør vedtaket

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks