Hovedinnhold

Bankene stopper overføringer fra utenlandske spillselskaper

<p>Fra mandag bli det vanskeligere å få ut penger fra utenlandske spillselskaper til norske bankkontoer.</p>

Fra mandag bli det vanskeligere å få ut penger fra utenlandske spillselskaper til norske bankkontoer.

Foto: Erlend Aas, NTB scanpix
  • Send en melding til
Fra mandag stopper norske banker overføring av penger fra utenlandske spillselskaper. Norske spillere kan gå glipp av både innskutte midler og premiepenger.

Denne saken handler om:

Utbetalingsstoppen er et pålegg fra Lotteritilsynet og en del av norske myndigheters kamp for å hindre utenlandske spillselskaper i å rekruttere norske kunder, skriver Klassekampen.

Tilsynet mener spillvirksomheten bryter med det norske spillmonopolet, mens spillselskapene mener pålegget er i strid med EØS-avtalen.

Sjokkbeskjed fra Spillavhengighet Norge: Åpner for å støtte lisens til utenlandske spillselskaper

– Dette vedtaket inngår i et langsiktig arbeid hvor vi tar i bruk de mulighetene vi har i regelverket til å stanse ulovlige pengespill, sier avdelingsdirektør Linda Vøllestad Westbye i Lotteri- og stiftelses­tilsynet.

VG-leder fra desember: Ansvarlig spillpolitikk

Tiltaket blokkerer overføringer fra sju kontonumre, to av dem tilhører spillselskaper, mens de øvrige fem tilhører betalingstjenester selskapene benytter.

I 2015 omsatte de utenlandske selskapene for halvannen milliard kroner i det norske markedet og beløpet øker fra år til år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks