Hovedinnhold

Mangedoblet erstatning i grov mishandlingssak

En opprinnelig bangladeshisk forsker er dømt til å betale ekskona 890.000 kroner i oppreisning og erstatning etter grov mishandling.

Denne saken handler om:

Dommen falt i Borgarting lagmannsrett. I tingretten ble beløpet fastsatt til 120.000 kroner. Mannen ble i lagmannsretten i april dømt til tre års fengsel for grov mishandling av sin daværende kone over en periode på rundt fem måneder. Dommen er anket til Høyesterett, men nå har lagmannsretten fastsatt erstatningsbeløpet, skriver Dagbladet.

I dommen fra lagmannsretten heter det at «erstatningen er idømt for meget alvorlige forsettlige voldshandlinger og trusler begått over en periode på cirka fem måneder. Kvinnen er påført alvorlige og varige helseskader».

Slått og mishandlet

Forskeren, som har doktorgrad i mikrofinans og fattigdomsbekjempelse, har økonomisk evne til å betale erstatningsbeløpet, mener retten, som skriver at «erstatningsbeløpet ikke kan anses urimelig tyngende».

I retten fortalte ekskona at hun skal ha blitt hengt opp i takbjelkene i stua og deretter slått og mishandlet. Mannen skal også flere ganger ha truet med å drepe henne, samtidig som han har nektet henne å forlate leiligheten.

Den sterkt forkomne kvinnen ble funnet av brannmannskaper da brannalarmen gikk i bygget der paret bodde. Under evakueringen mente flere naboer at det befant seg en kvinne i mannens leilighet. Til tross for brannalarmen turde ikke kvinnen, som følge av truslene fra sin mann, å gå ut av leiligheten.

Forskeren er opprinnelig fra Bangladesh, og dobbelt så gammel som sin nå fraskilte kone, som skal ha kommet fra Bangladesh i et arrangert ekteskap.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks