Hovedinnhold

Pappa tiltalt etter å ha mistet babyen i gulvet

Fortalte ingen om uhellet

KNUST: Barnefaren (30) føler livet er blitt satt på vent etter tragedien som gjorde sønnen multihandikappet. Foto: Alf Ove Hansen/VG Foto:
KNUST: Barnefaren (30) føler livet er blitt satt på vent etter tragedien som gjorde sønnen multihandikappet. Foto: Alf Ove Hansen/VG Foto:
STAVANGER (VG) Da faren skulle løfte opp sin fem måneder gamle sønn fra babyteppet, mistet han taket. Den lille gutten datt på hodet i betonggulvet.

Barnefaren fortalte ikke noen om uhellet før mer enn en uke senere. Da var det for sent. Eksperter mener den sene varslingen førte til at den lille gutten i dag er multihandikappet.

- Jeg får klump i halsen bare av å snakke om dette. Jeg har en voldsom skyldfølelse, og bebreider meg selv for det som skjedde, sier den nå 30 år gamle mannen til VG.

Tiltalt

I går ble han tiltalt for å ha latt sønnen forbli i hjelpeløs tilstand etter det tragiske uhellet i Time kommune lørdag 29. mars i fjor.

Han var hjemme alene med gutten, og hadde stelt ham for natten da han ved 20.30-tiden skulle bære sitt eneste barn i seng. 30-åringen bøyde seg ned for å plukke opp sønnen, og hadde rukket å reise seg opp da babyen gled ut av hendene hans.

- Det skal jo ikke skje, men det skjedde. Han var blitt så stor og livlig at jeg mistet taket på ham da han vred på seg. Jeg ble skrekkslagen, sier faren.

Han forteller at han tok den gråtende sønnen med seg bort i sofaen for å trøste ham. Det klarte han etter få minutter. Da han bar med seg barnet bort til sengen litt senere trodde han at det hadde gått bra.

Matforgiftning

De neste dagene var gutten imidlertid slapp, men foreldrene mente det kunne være matforgiftning fra honning som hadde gått ut på dato.

- Vi kontaktet legevakten få dager senere. Da nevnte jeg at han hadde slått seg i hodet, men legen mente også det kunne være matforgiftning. Politiet har ikke avhørt denne legen, hevder faren.

Gutten ble bedre igjen mot slutten av uken, men lørdag kveld - en uke etter uhellet - kom symptomene på at noe var galt tilbake. Foreldrene bestemte seg for å kontakte lege igjen mandag morgen. Da ble de sendt rett på sykehus i Stavanger. Der gikk alarmen for alvor.

Den lille gutten hadde fått indre blødninger under den harde hjernehinnen som følge av fallet. Tirsdag 8. april i fjor ble gutten sendt til Rikshospitalet for omfattende operasjoner. Den lille kroppen svevde mellom liv og død i flere uker.

Overlevde

Han overlevde, men har pådratt seg en rekke funksjonshemninger som nedsatt syn, en betydelig utviklingsforsinkelse, cerebral parese, epilepsi og nedsatt kognitiv funksjon.

Politiet kom raskt inn i bildet. Nå har etterforskningen ført frem til tiltale.

- Jeg føler jeg allerede har fått den tyngste straffen, og synes ikke helt jeg fortjener dette. I tillegg til skyldfølelsen, har uhellet kostet meg samboerforholdet og barnevernet har tatt over omsorgen for mitt eneste barn. Hadde det ikke vært for den støtten jeg har fått fra mine omgivelser, særlig familien, ville jeg ikke klart å stå på bena, sier faren.

- Tragisk sak
- Dette er en spesiell og svært tragisk sak der et barn har fått svært alvorlige skader. Mye tyder på at gutten vil bli forbli multihandikappet.

Statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund sier at saken nå er sendt til beramming i Jæren tingrett. Tiltalen har en strafferamme på fengsel i inntil åtte år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks