Hovedinnhold

Papirløse palestinere må flytte

De papirløse palestinerne som i snart fem måneder har bodd i teltleiren ved Kulturkirken Jakob i Oslo, har fått beskjed om at de må flytte innen søndag.

Det er Oslo kommune som har vedtatt at palestinerne pålegges å fjerne seg. Årsaken er forbudet mot camping innenfor ring 3, fordi det er et åpent ildsted i leiren, og fordi leiren hindrer adgangen til grøntområdet.

Antirasistisk Senter mener kommunens vedtak er en unødvendig forverring av en allerede vanskelig situasjon.

- Når heller ikke kirken mener at leiren bør fjernes, håper vi at Oslo kommune vil revurdere beslutningen, sier leder i Antirasistisk Senter Kari Helene Partapuoli.

Få midler til å protestere

I en pressemelding opplyses det at palestinerne bevisst har valgt et område som normalt brukes svært lite, og hvor de i liten grad forstyrrer omgivelsene.

«For å sørge for sikkerhet i leiren, har de vaktlister døgnet rundt. De har også brannslukningsapparat i leiren», står det i meldingen.

- Avviste asylsøkere har få midler til å protestere mot vedtak de opplever urettferdige. Palestinernes teltleir er en harmløs protestform. De protesterer med sin blotte tilstedeværelse, uten å utgjøre en trussel mot noen, sier Partapuoli.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks