Hovedinnhold

Kjølig påske, men sol i Nord-Norge

<p>PÅ DATE: Anja Stinnerbom (23) og Egil Hægeland (24) nøt solstrålene i hovedstaden tirsdag ettermiddag. Det blir neppe vær for utepils i Oslo i påskedagene. </p>

PÅ DATE: Anja Stinnerbom (23) og Egil Hægeland (24) nøt solstrålene i hovedstaden tirsdag ettermiddag. Det blir neppe vær for utepils i Oslo i påskedagene. 

Foto: Frode Hansen, VG
Pakk ikke bort vintergenseren riktig ennå. For påsken blir etter alt å dømme sur og kald. Men med mye sol nordpå.

Denne saken handler om:

Også i Nord-Norge vil det være kaldt, det kan bli ned mot 10 minus nattestid i indre Troms og indre Finnmark. Men der vil man altså kunne glede seg over solen, i motsetning til mange andre steder.

Husker du? Slik var været i 2016

Sjekk været på pent.no

Yr og Storm på ett sted = pent.no
Pent.no sammenligner værmeldingene fra Yr og Storm. Last ned til
iPhone/iPadAndroid
... eller sjekk pent.no

– Det ser ikke så veldig lovende ut, det blir en kjølig påske. Fellesnevneren for hele landet er at det blir kjølig, og i nord blir det kaldt. Men det vil være en del sol i Nord-Norge. Det blir mye fint vær fredag, lørdag og søndag i påsken og generelt mye sol, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe om forholdene nordpå.

Men ikke alt er fryd og gammen der heller, for Finnmarkskysten kan få enkelte snøbyger.

Les også: Slik kan været hjelpe deg på boligjakt

Snø i Oslomarka?

Hele Sør-Norge får ustabilt, skiftende og kjølig vær.

– Det vil være mye skyer på Østlandet denne påsken, men av og til vil det være et lite oppsprekk. Det blir mest nedbør på lørdag og lav snøgrense. I marka vil det kunne bli sludd og snø ganske langt ned og der kan det legge seg litt snø på lørdag, sier Alsvik Walløe, og legger til at Oslo sentrum kan få regn på grensen til sludd.

<p> SOLER SEG: Aleks Stankovski (30) og Magdalena Gjirlic (37) visste å benytte seg av sjansen da solen varmet hovedstaden tirsdag ettermiddag. </p>

 SOLER SEG: Aleks Stankovski (30) og Magdalena Gjirlic (37) visste å benytte seg av sjansen da solen varmet hovedstaden tirsdag ettermiddag. 

Foto: Frode Hansen, VG

I Sør-Norge ser det lysest ut på fredag. Da er risikoen for nedbør minst og temperaturen kan krype opp mot åtte grader i Oslo.

– Det er ikke så verst påske for dem som skal jobbe, konkluderer meteorologen.

Også Vestlandet får mye skyer og regnbyger fredag og videre gjennom påskehelgen.

Fikk du med deg? Våte bergensere: – Østlendingene klager for mye på været

Skal studere

Egil Hægeland (24) skal være mye innendørs denne påsken. Han skal nemlig lese på forkurs til ingeniørutdanning. Men tirsdag nøt han solen og en pils på Skur 33 i Oslo sammen med Anja Stinnerbom (23).

De var ute på sin aller første date etter å ha truffet hverandre på Tinder.

– Jeg tenkte å ta med Kvikk Lunsj og appelsiner når jeg skal sitte og lese, fleiper Egil.

Anja, som tar opp fag fra videregående i tillegg til jobb, har planer om å finne på mest mulig med venner denne påsken og være utendørs hvis det blir fint vær.

– Men jeg burde absolutt gjøre lekser også, smiler hun.

Les også: Vær-Desta: – Folk har vært mye snillere enn jeg hadde trodd

Trønder-påske

Også Trøndelagsfylkene vil få skiftende, lavtrykkspreget vær.

– Påskeaften vil det være minst sannsynlighet for nedbør. Da blir det kanskje brukbart, men ellers blir det byger og relativt kjølig der også. På dagtid kan temperaturen ligge på pluss fem og nattestid ned mot null, sier Alsvik Walløe.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks