Hovedinnhold

Overrasket med basseng i barnehagen

<p>OVERRASKET: God stemning med eget basseng! </p>

OVERRASKET: God stemning med eget basseng! 

Foto: Øyvind Johansen, barnehage.no
Barna var helt uvitende om overraskelsen i Langøy friluftsbarnehage da de møtte opp torsdag morgen.

I slutten av oktober ble det montert et utendørs basseng i barnehagen, som i 2016 ble kåret til Årets barnehage av Private Barnehagers Landsforbund. Sakte men sikkert er det fylt med vann og varmet opp. Alt i full hemmelighet for barna. Torsdag morgen kunne eier Lise Lauvik i Langøy friluftsbarnehage overraske barna og avduke bassenget , skriver barnehage.no, som først omtalte saken. 

Barna, som ikke visste at foreldrene hadde pakket badetøy i sekken, ble bedt om å skifte klær. Da de gikk ut én og én, trodde barna, som er vant til sprell, at de skulle ut og løpe i det kalde regnet. Men utenfor ventet et 38 grader varmt basseng! 

<p>FORNØYDE: Styrer Lise Lauvik ved siden av strålende fornøyde barnehagebarn. </p>

FORNØYDE: Styrer Lise Lauvik ved siden av strålende fornøyde barnehagebarn. 

Foto: Øyvind Johansen, barnehage.no

Ikke bare lek og moro

Hensikten med bassenget er derimot ikke bare lek og moro. Barnehagen ligger et steinkast unna sjøen, i Fjell kommune i Hordaland. Alle barna bor også nær sjøen, og trygghet i vann er helt nødvendig. 

Til barnehage.no forklarer Lauvik investeringen slik: – Det er som en barnehagestyrer i Bodø sa: Dette er den eneste kunnskapen vi kan gi dem som de kan dø av ikke å ha.

Selv har hun barn som bare fikk omtrent ti timer svømmeopplæring i tredje klasse, og ti timer i syvende klasse. 

Husker du denne? Får luksusmat i barnehagen

I statsbudsjettet for 2017 ble det satt av 35 millioner kroner til svømmeopplæring for barnehagebarn i hele landet, men det er ikke obligatorisk for barnehager å gjennomføre svømmeopplæringen. Til VG sier Lauvik at hun mener svømmeopplæring i barnehagen burde være obligatorisk. Allerede nå er flere av barna på god vei mot å kunne svømme, og håpet er at i fremtiden skal flere lære seg å svømme i Langøy friluftsbarnehage! 

<p>VAKKERT: Idyllisk utsikt fra bassengkanten</p>

VAKKERT: Idyllisk utsikt fra bassengkanten

Foto: Langøy friluftsbarnehage

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks