Hovedinnhold

Overlevende til politiet: - Så Kiwi-sjefen ligge i overflaten

LETER: Leteaksjonen pågår etter at en fritidsbåt forulykket ved Flåteskjær ved Tjøme natt til onsdag. To kvinner i 40-årene er funnet omkommet. Foto: SCANPIX
LETER: Leteaksjonen pågår etter at en fritidsbåt forulykket ved Flåteskjær ved Tjøme natt til onsdag. To kvinner i 40-årene er funnet omkommet. Foto: SCANPIX
TJØME/OSLO (VG Nett) Søket etter Kiwi-sjef Per Erik Burud blir dirigert om etter vitnebeskrivelser fra mannen som overlevde dødsulykken.

Tips oss

Asbjørn Aasheim (41) er den eneste som man med sikkerhet vet har overlevd dramaet som utspant seg i Tjøme i Vestfold natt til onsdag. Hans kone og Kiwi-gründer Per Erik Buruds ektefelle døde som følge av hendelsen.

VGTV: - Traumatisk å se et lik i vannet 

Burud har vært savnet siden grytidlig onsdag morgen. Vennen hans, som overlevde, har vært i samtaler med politiet torsdag formiddag.

- Den overlevende på sykehuset har fortalt hvor han sist så Kiwi-sjefen ligge i havoverflaten, forteller leder for Stavern Dykkersenter Roger Wisth til VG Nett.

Like etter klokken 13 i dag forandret derfor letemannskapene søket til å gjelde et annet område enn i går og i dag tidlig. I stedet for å lete nord for stedet hvor de to kvinnene ble funnet omkommet, flytter mannskapene seg lenger sør.

- På bakgrunn av de opplysningene vi har fått fra den overlevende, leter vi der vi tror det er størst mulighet for å finne personen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til VG Nett.

Med dårlig sikt leter en gruppe dykkere fra Wisths dykkersenter og brannvesenet i Drammen etter den fjerde og profilerte personen som var med på ulykken.

Det var like etter klokken tre på natten at tok Kiwi-gründer Per Erik Burud (48), kona Anita (43) og venneparet Anne-Lene Novak Aasheim og hennes mann tok farvel med festdeltagere på en øy i området.

De fire satte seg i Buruds 29-foting, av merket Goldfish. Det første stoppet skulle være Tjøme, hvor Aasheim-paret skulle settes av. Familien har eiendom der.

Men tidlig i turen, i farvannet nord av Flåteskjær, gikk det galt. I sundet som skiller Tjøme fra Fastlandet og Sandefjor kommune, ble de fire kastet ut av båten.

Politiet tror at fartøyet kan ha gjort en kraftig unnamanøver, og at de om bord ble kastet i sjøen som følge av dette.

Bare Asbjørn Aasheim skal ha overlevd smellen. Han svømte fortvilt rundt i vannet på ulykkesstedet - uten å finne kona og vennene han sekunder tidligere hadde sittet om bord med.

Sjokkert og fortumlet svømte han etter hvert til land, der han fikk varslet om ulykken.

Politiet tror at Kiwi-gründeren Per Erik Burud styrte båten da ulykken skjedde. Ingen av de om bord hadde flytevest. De to omkomne ble funnet etter vel 40 minutter i vannet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks