Hovedinnhold

Kioskansatt i Oslo banket opp – fire pågrepet

Politiet har pågrepet fire mistenkte personer etter at en ansatt i en kiosk på Grensen i Oslo ble banket opp av to menn natt til torsdag.

Denne saken handler om:

Tips oss

Hendelsen oppsto da den ansatte fersket to menn i forsøket på å stjele varer fra kiosken. De to mennene svarte med å gi mannen juling før de stakk fra stedet.

– Vi fikk telefon fra den ansatte klokken 1.47. Han forklarte at han nettopp hadde blitt overfalt av to menn. Han hadde sett dem stjele, og de fløy på ham og slo ham slik at han falt på gulvet. Deretter løp de ut av kiosken og mot Stortinget, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Et vitne skal ha forsøkt å løpe etter de to gjerningsmennene, men han har ikke gitt lyd fra seg til politiet.

Pågrepet på hotell

Én time senere – klokken 2.44 – pågrep politiet fire personer på et hotell i nærheten. De ble tatt på bakgrunn av vitneobservasjoner, beskrivelser av gjerningsmennene og politiets etterforskning og er kjørt til arresten.

– Er dere sikre på at dere har de riktige personene?

– Vi ikke helt sikre, men såpass sikre at vi fant grunn til å pågripe dem. Disse personene avhøres trolig i løpet av torsdag formiddag. Dessuten vil vi fortsette å samle inn vitneopplysninger og videoopptak, sier Jøkling.

Mistenkes for flere tyverier

De fire pågrepne personene har alle status som mistenkte i saken. Politiet opplyser overfor VG at de tror de fire, som alle er av afrikansk opprinnelse, kan ha utført flere tyverier i hovedstaden.

– Beskrivelsen og fremgangsmåten er ganske lik, vi kan ikke utelukke at de har stått bak lignende forhold tidligere, sier Jøkling til VG.

Ved 03-tiden var politiet til stede både i kiosken og på hotellet for å sikre seg eventuelle bevis i saken.

Uskadet

Den kioskansatte klaget over smerter i kjeven etter hendelsen, men skal ifølge politiet ikke ha ønsket legebehandling.

– Han virker i bra fysisk form, men dette kan nok være en psykisk påkjenning. Vi har kontaktet daglig leder av kiosken, som også blir ivaretatt, sier Jøkling.

De to gjerningsmennene ble trolig så overrasket av den ansatte at de ikke fikk med seg noen varer fra kiosken.

– Jeg har ikke inntrykk av at de har fått med seg noe. Vår patrulje har heller ikke funnet noe tyvgods, sier Jøkling.

(VG/NTB)

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks