Hovedinnhold

Oslo-skole i sjokk etter knivstikking

(VG Nett) Elevene ved Persbråten videregående skole reagerer med avsky etter at to 17-åringer ble utsatt for grov mishandling mandag.
Episoden der den ene 17-årignen ble knivstukket i ryggen og den andre slått i hodet med en jernstang, blir betegnet av politiet som et gjengopprør.

Ifølge politiet var det en episode lørdag kveld som var årsaken til angrepet.

Vantro

De to 17-åringene ble sendt med ambulanse til legevakten i Oslo, som opplyser at det står bra til med begge to, men at de skal undersøkes videre.

- Elevene reagerer nærmest med vantro. Vi har aldri hatt slike episoder før. Det kom som lyn fra klar himmel. Hvis det skulle vise seg at elever ved skolen har vært involvert i knivstikkingen, vil det bli reagert meget strengt, sier rektor Emil Hasle til NTB.

Politiet opplyser at de har pågrepet 14 personer - alle i 16-17-årsalderen.

- Blind vold

- Dette er ikke et gjengopprør, men blind vold. Det var minst 30 personer med utenlandsk opprinnelse som kom opp på Narvesen ved Hovseter T-banestasjon. En av dem spurte "er det han vi leter etter", før de dro 17-åringen ut av Narvesen og knivstakk ham, sier en av elevene ved skolen.

Den samme gjengen skal ha prøvd å delta på et rebusløp som en revygjeng på skolen arrangerte lørdag, men de skal ha fått beskjed om å forlate stedet av den samme personen som ble knivstukket.

Politiet jaktet mandag kveld fortsatt på flere av de involverte i angrepet. Politiet fikk stoppet T-banen som gjengen stakk av med, men flere personer klarte å komme seg unna ved å løpe langs skinnegangen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks