Hovedinnhold

Oslo nærmere kontantfrie busser

NY LØSNING: Bussjåførene håper at mindre kontanter vil gi færre ran. Foto: Scanpix
NY LØSNING: Bussjåførene håper at mindre kontanter vil gi færre ran. Foto: Scanpix
Fra 1. mars blir det slutt på salg av klippekort om bord i bussene i Oslo og Akershus. Sjåførene gleder seg over at de nå skal håndtere mindre kontanter.

- Vi er svært godt fornøyd med avgjørelsen og ser det som et viktig skritt på veien til kontantfrie busser, sier hovedverneombud i Unibuss, Lars Sæther.

Penger fra salg av flexikort og kupongkort utgjør en stor del av kontantene sjåførene oppbevarer og som gjør dem utsatt for ran.

- Vi vet at om vi slipper å håndtere kontanter på bussen, vil vi bli kvitt en god del fysiske angrep, sier Sæther. To ganger har han stoppet billettsalget fra bussene på grunn av ran.

Sæther mener bussene også vil bli mer punktlige når sjåførene ikke lenger skal selge kort.

I Oslo har det lenge vært dyrere å løse billett om bord enn å forhåndskjøpe billetten, nettopp for å redusere salget om bord på busser og trikker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks