Hovedinnhold

Oslo har like mange lommetyverier som Berlin

SAMLINGSPLASS: Oslo Sentralstasjon er et av stedene i Oslo der det foregår mange lommetyverier. Foto: Helge Mikalsen/VG
SAMLINGSPLASS: Oslo Sentralstasjon er et av stedene i Oslo der det foregår mange lommetyverier. Foto: Helge Mikalsen/VG
I fjor ble det anmeldt 15.000 lommetyverier i Oslo. Det er like mange som i Berlin, en by som har sju ganger så mange innbyggere.

Politiet melder om en økning på 79 prosent i antall anmeldte lommetyverier i Oslo de siste fem årene, skriver Aftenposten.

- Den internasjonale jungeltelegrafen går ut på at Norges hovedstad er en honningkrukke for lommetyver med mye å stjele og liten risiko for å bli tatt. Vi vet samtidig at disse kriminelle nettverkene er godt orientert om vår satsing mot lommetyverier. Det eneste som kan snu den negative utviklingen, er at vi øker risikoen for å bli tatt betydelig, sier politioverbetjent Roar Kvassheim i Oslo politidistrikt.

I fjor ble det anmeldt 14.962 lommetyverier i Oslo. Oppklaringsprosenten var på 0,8 prosent. Til sammenligning ble det i Berlin, en by med sju ganger så mange innbyggere, registrert 15.127 lommetyverier i fjor.

Politiet har ingen sikre anslag over antall lommetyver som herjer i Oslo, men det er langt flere enn det man antok da politiet startet kartlegging av miljøet, forteller Kvassheim. Han legger til at Oslo politidistrikt nå har etablert en egen gruppe som spesialiserer seg på å oppklare denne formen for kriminalitet. I tillegg er det viktig med mer samarbeid med nordiske kolleger og politiet i Berlin, som har en stor gruppe som jobber med dette problemet, opplyser Kvassheim.

Halvparten av lommetyveriene skjer til faste tider: I ettermiddagsrushet mellom klokken 15 og 18 fra mandag til og med lørdag, og fra midnatt til 06 om morgenen natt til lørdag og natt til søndag. Tyvenes favorittobjekter er iPhone-telefoner og bankkort.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks