Hovedinnhold

- Stoltenberg bør betale bøtene

PROTEST: Natur og Ungdom har laget en symbolsk bot som de vil overrekke til statsministeren i Oslo. Foto: Natur og Ungdom
PROTEST: Natur og Ungdom har laget en symbolsk bot som de vil overrekke til statsministeren i Oslo. Foto: Natur og Ungdom
(VG Nett) Natur og Ungdom-aksjonistene fra Mongstad torsdag holdt appell i Bergen sentrum freag. De krever at statsministeren tar boten.

Denne saken handler om:

Under arrangementet på Tårnplassen ble regjeringen ilagt en bot på 231.000 kroner, tilsvarende det samlede beløpet som de 33 aksjonistene fikk i bot under aksjonen på Mongstad i går. Natur og Ungdom vil ta med boten til Oslo for å overrekke den til regjeringen ved statsminister Jens Stoltenberg.

- Ut fra prinsippet om at «forurenser betaler» er det regjeringen som burde bli ilagt bøter for gasskraftverket på Mongstad, ikke aksjonistene som forsøker å stoppe det. Det er fullstendig uakseptabelt å sette i gang byggingen av et forurensende gasskraftverk uten samtidig å sørge for rensing av de enorme klimagassutslippene, sier Bård Lahn, leder i Natur og Ungdom.

Alle aksjonistene fra i går var tilstede under markeringen.

Gir støtte

Sosialdemokratisk Forum, et partilag av Bergen Arbeiderparti, vedtok i går å støtte kravet fra Natur og Ungdom om at renseanlegget må bygges i denne stortingsperioden. Med dette gir partilaget i Bergen et kraftig signal til sin egen partileder, statsminister Jens Stoltenberg.

- Vi var mange i Arbeiderpartiet som var svært skuffet da avgjørelsen om Mongstad kom. Derfor støtter vi nå Natur og Ungdoms krav om at renseanlegget må bygges i denne stortingsperioden. Med dagens avtale har vi ingen garanti for at det bygges renseanlegg på Mongstad. Vi risikerer at regjeringens månelanding blir avlyst, sier Ragni Løkholm Ramberg fra Sosialdemokratisk Forum, i en pressemelding.

- Inspirerende

Torsdag, ble 33 aksjonister fra Natur og Ungdom arrestert for å ha sperret Statoil Mongstad, der det nye gasskraftverket bygges, i fem timer.

Aksjonistene krevde at renseanlegget som skal rense de enorme CO2-utslippene fra gasskraftverket må bygges i denne stortingsperioden, ikke i 2014, slik regjeringen legger opp til. I dag fikk aksjonistene støtte fra flere Hordalands-politikere til sitt krav, og møtte representanter fra Arbeiderpartiet, Venstre og ungdomspartiene til KrF og SV, som alle ville uttrykke sin støtte.

- Det er veldig inspirerende at vi får såpass stor støtte, og det håper vi regjeringen legger merke til, sier Lahn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks