Hovedinnhold

Dropper trolig Snøhvit-oljen

Det er ikke er nok olje i Snøhvitfeltet til at det lønner seg å ta den opp.

Denne saken handler om:

Det er konklusjonene etter prøveboringer av oljelaget inne i gassfeltet Snøhvit i sommer, etter det Nordlys erfarer.

- Det ser nok dårlig ut for en utvinning av oljen fra Snøhvit, dessverre, sier en sentralt plassert kilde til avisen.

Det er tidligere anslått at Snøhvit inneholder rundt 50 millioner fat olje. Oljedirektoratet beregnet i 2004 at en utvinning ville gå i balanse med en pris på 15 dollar fatet. Den gang var markedsprisen 25 dollar, slik at fortjenesten per fat utvunnet olje ville vært rundt 10 dollar.

30 milliarder

I dag er oljeprisen rundt 50 dollar fatet, og selv med økte produksjonskostnader og litt lavere kurs på dollaren snakker man om en total verdi på over 30 milliarder norske kroner.

- Nå ser det ut som det ikke var riktig så mye som 50 millioner fat, men litt mindre. I og med at man har et tidspress på å få ut oljen før man tar ut for mye gass, så vil ikke dette være lønnsomt nok, sier en annen sentral kilde i oljebransjen til Nordlys.

Trist

Stortingsrepresentant og tidligere ordfører i Hammerfest, Alf E. Jacobsen (Ap), syns det er trist.

- Jeg synes jo det er synd samfunnsmessig hvis verdiene ikke blir tatt opp. Men på den andre sidene er det snakk om et begrenset funn, sier han.

I Statoil sier man ingenting høyt ennå.

- Vi jobber med saken og regner med å avklare dette spørsmålet i løpet av september måned, sier informasjonsleder Sverre Kojedal i Statoil.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks