Hovedinnhold

AUF alene med Lofoten-skepsis

OLJE ELLER IKKE OLJE: Naturvernere er sterkt imot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde
OLJE ELLER IKKE OLJE: Naturvernere er sterkt imot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde
Ungdommene i AUF er alene i sin motstand mot konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen. De andre nordnorske AP-røstene er for.

Denne saken handler om:

Slik var i alle fall bildet som avtegnet seg i det åpne høringsmøtet i Bodø fredag, der partiets miljøfraksjon ville få synspunkter fra partiet i Nord-Norge. Med små nyanseforskjeller tok både Nordland, Troms og Finnmark til orde for en konsekvensutredning - og fikk støtte av fagbevegelsen.

Unntaket var AUF-representantene Dag André Andersen og Brage Sollund som var sterke og klare i sin motstand. De mener det skjer mye skyggelegging og tildekking i oljedebatten.

- Ikke kall det at man ønsker oljeutvinning for kunnskapsinnhenting. Kall en spade for en spade, var AUF-budskapet.

Tilhengerne sa seg glade for at partiet kjører en åpen debatt, i motsetning til regjeringspartnerne SV og Sp.

- Det er frustrerende å se at statsråder på tokt i Lofoten stiller ultimatum før saken er kommet på regjeringens bord til behandling. Dette er en uryddig måte å håndtere dette på, sa fylkesrådsleder i Troms Pia Svensgaard.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks