Hovedinnhold

Tromsø-ordføreren: – En seier for demokratiet

<p>GLAD: Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort mener Høyres stortingsgruppe har tatt en klok beslutning. Her sammen med statsminister Erna Solberg, som nå har fått beskjed om å stoppe Oslos OL-planer.<br/></p>

GLAD: Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort mener Høyres stortingsgruppe har tatt en klok beslutning. Her sammen med statsminister Erna Solberg, som nå har fått beskjed om å stoppe Oslos OL-planer.

Foto: Ronald Johansen
TROMSØ (VG) Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort (H) er glad for partiets OL-beslutning, men oppfordrer Oslo 2022-motstanderne i hjembyen til å spare sjampanjeflaskene til en bedre anledning.

Denne saken handler om:

– Vi må ha respekt for at noen er skuffet i dag. Folk har jobbet steinhardt for dette prosjektet, og har ønsket å få det til. Men håpet brast. I den olympiske ånd oppfordrer jeg folk om å være varsomme i sin feiring, sier Hjort til VG.

Idrettsstyret trakk i 2008 Tromsø 2018s søknad om statsgaranti, med begrunnelse at lekene ville bli for kostbare. At NIF-ledelsen bare få år etter gikk inn for et OL i Oslo i stedet, falt mange tromsøværinger og nordlendinger tungt for brystet.

- Skapte ikke begeistring

– Tror du sjampanjekorkene vil sprette i Tromsø i kveld?

– Det kan godt hende, men jeg føler iallfall ikke behov for å gjøre det. Vi må ha respekt for at folk er skuffet, sier Hjort.

Han har en klar oppfatning om hvor det gikk galt for Oslo 2022-prosjektet.

– For det første klarte man aldri å skape begeistring i det norske folk, som er helt nødvendig for å påta seg et så stort og økonomisk usikkert prosjekt. Den andre viktige faktoren er IOC. Det begynte i Sotsji, da vi opplevde at IOC-lederne refset de norske langrennsjentene. Dette var en åpen provokasjon, både mot det norske folk og verdens befolkning for øvrig. Seinest i dag fikk vi et nytt vitnesbyrd på IOCs holdninger, gjennom «rideren» hvor man krever gratis drinker og møter med kongen. Dette er en type krav som for oss nordmenn fremstår som komiske, og som er veldig fjernt fra det vi forbinder med olympiske idealer.

– Beslutningen er en seier for demokratiet, sier tromsøordføreren.

– Klok beslutning

Hjort er stolt over avgjørelsen som ble tatt av Høyres stortingsgruppe i kveld.

– Det står respekt av måten denne saken er håndtert på. I dag gikk ledelsen til stortingsgruppen med et åpent sinn. De fleste spådde et annet utfall på forhånd. Beslutningen viser at demokratiert lever i partiet og man lytter. For oss som er tillitsmenn i partiet, gjør dette godt, sier Hjort.

– Er du overrasket over beslutningen?

– Jeg er optimist av natur, og hadde troen på at den riktige avgjørelsen ville bli fattet. Jeg er ikke overrasket, men glad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks