Hovedinnhold

Støre beskyldes for arroganse etter OL-kritikk

<p>KRITISERES: Torsdag var den offisielle åpningen av det 159. storting. Jonas Gahr Støre (Ap) vaqr tilstede.</p>

KRITISERES: Torsdag var den offisielle åpningen av det 159. storting. Jonas Gahr Støre (Ap) vaqr tilstede.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
  • Send en melding til
Krf-leder Knut Arild Hareide og SV-leder Audun Lysbakken mener Ap-leder Jonas Gahr Støre bommer i OL-kritikken av Høyre.

Denne saken handler om:

«Patetisk» og «uryddig» er blant ordene Støre har brukt når han har kommentert prosessen som ledet fram til at Høyres stortingsgruppe onsdag kveld skrinla planene om et OL i Oslo i 2022.

Det får flere av hans kolleger på Stortinget til å reagere.

– Høyre har kjørt en god prosess. Det er positivt at de ikke svinger partipisken, men heller har en ryddig og god runde. Det står respekt av Høyres behandling, og dette er langt fra uverdig for Stortinget, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB.

Lyttet til folket

Tvert om, fortsetter han:

– Prosessen i Høyre viser derimot at dette huset (Stortinget) fungerer. For jeg tror at det er folkemeningen som har påvirket utfallet i Høyre, sier Hareide.

SV-leder Audun Lysbakken sier han er enig med KrF-lederen.

– Jeg er imponert over at de ikke svingte partipisken, at de lyttet til folk og at de landet på et fornuftig standpunkt. Det var flott å se at regjeringen ikke tvang gjennom behandling av saken, sier Lysbakken til NTB.

– Passet i IOC

Også fra Høyre-hold kommer det en rekke skarpe reaksjoner.

– Støre er så antidemokratisk at han hadde passet bedre i IOC enn i Høyre. Det han kaller patetisk, det er partidemokrati, sier stortingsrepresentant Sveinung Stensland til Dagbladet.

Hordaland-representant Peter Christian Frølich, kaller uttalelsen «mildt sagt oppsiktsvekkende», mens Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise tar kraftigere i i sin kommentar på Minerva:

– Det Støre kaller en «patetisk slutt» på OL-debatten er snarere en patetisk start på hans eget engasjement i saken, skriver han.

Styrt fra bunn

Flere fra Høyre reagerer på at Støre uttalte at Høyres stortingsgruppe ikke klarte å gi noe råd, ettersom stortingsgruppa faktisk endte med å råde regjeringen til å trekke søknaden. Det pekes også på at det var helt åpent hvor Arbeiderpartiet ville lande.

– Så kommer altså mannen som ikke har flagget en dritt, og kaller prosessen uryddige og patetisk. Det vitner om én ting: I Arbeiderpartiet er det ledelsen som bestemmer hva partiet mener, i Høyre er det partiet som bestemmer hva partiet mener, sier Stensland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks