Hovedinnhold

Regjeringspartiene splittet om OL

FOR TROMSØ-OL: SVs parlamentariske leder Inge Ryan støtter OL i Tromsø, men mange av hans partikolleger gjør ikke det. Foto: JAN PETTER LYNAU
FOR TROMSØ-OL: SVs parlamentariske leder Inge Ryan støtter OL i Tromsø, men mange av hans partikolleger gjør ikke det. Foto: JAN PETTER LYNAU
SV innrømmer at partiet er splittet i spørsmålet om et vinter-OL i Tromsø i 2018. Frp vil si nei uansett, og de tre andre opposisjonspartiene har ikke bestemt seg.

Denne saken handler om:

Det Norske Veritas legger tirsdag fram en oversikt over kostnadsrammen for et Tromsø-OL i 2018, men regjeringspartiene som skal behandle et forslag til statsgaranti fra sin egen regjering, er uenige innad.

Parlamentarisk leder i SV, Inge Ryan, støtter et OL i Tromsø. Men det er det ikke så mange andre i SV som gjør, ifølge ham selv:

- Jeg har inntrykk av at de færreste i stortingsgruppen er enig med meg, sier Ryan til Aftenposten.

Senterpartiet har programfestet at partiet ønsker og støtter et OL i Tromsø. Aps Gunn Karin Gjul sier at partiet har et tidligere gruppevedtak på å sende en OL-søknad. Men den økonomiske gjennomgangen vil bety mye. Mer enn stemningen ute i folket:

- Det er så store stemningsskifter hele tiden, erfaringer fra Lillehammer-OL viste også det, sier hun.

Opposisjonen er foreløpig avventende og relativt lunken, bortsett fra Frp, som fastholder at partiet ikke vil ha noe OL.

- Vi kommer til å si nei til statsgaranti uansett, sier Ulf Erik Knudsen.

Høyre, Venstre og KrF sitter foreløpig på gjerdet i saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks