Hovedinnhold

Idrettspresidenten: - Hagas uttalelse er klønete

TRAKK SEG: Idrettspresident Karl-Arne Johannessen har trukket seg fra sitt verv, kort tid før han skulle stille til gjenvalg på Idrettstinget. Foto: Scanpix
TRAKK SEG: Idrettspresident Karl-Arne Johannessen har trukket seg fra sitt verv, kort tid før han skulle stille til gjenvalg på Idrettstinget. Foto: Scanpix
(VG Nett) Åslaugs Hagas OL-utspill har fått lederne i søkerbyene Trondheim og Oslo til å se rødt. Nå vil idrettspresident Karl-Arne Johannessen berolige søkerne, og sier ingenting er avgjort.

Denne saken handler om:

Kommunalminister Haga uttalte tidligere i kveld at hun helst vil at Tromsø skal bli Norges OL-kandidat til vinter-OL i 2018. Dette har fått lederne i de andre søkerbyene, Trondheim og Oslo/Lillehammer til å rase.

Les også: Sjokkert og forbannet over Hagas OL-utspill

- Jeg synes det virker som det er et litt klønete utspill fordi vi per dags dato ikke har fått tydelig beskrivelse av disse prosjektene. Dette er en beslutning som idretten skal ta og ingen andre, sier idrettspresident Karl-Arne Johannessen til VG Nett.

- Vi har en stødig kurs

Han understreker at avgjørelsen vil tas helt uavhengig av dagens utspill fra Haga.

- Vi har en stødig kurs på dette, og jeg kan berolige samtlige tre søkere - jeg tror ikke dette skal slå negativt ut for noen av de tre, sier Johannessen.

Diskutér: Hvilken by bør søke om OL i 2018?

Reaksjonene kom raskt etter at Haga tidligere i dag uttalte at hun helst ville at Tromsø skulle være Norges forslag til OL i 2018.

- Overprøver idretten

KRITISERES: Kommunalminister Åslaug Haga kritiseres for sitt utspill om OL i 2018. Foto: Scanpix
KRITISERES: Kommunalminister Åslaug Haga kritiseres for sitt utspill om OL i 2018. Foto: Scanpix

- Det virker nå som at regjeringen vil overprøve idretten. Hvis det viser seg nå at de har bestemt seg på forhånd, så er vi ført bak lyset. Da vil jeg be om å få refundert alle pengene vi har brukt på dette, sa en provosert Marvin Wiseth, leder for Trondheims OL-søknad, til VG Nett tidligere i kveld.

Johannessen sier Hagas utspill ikke skal bety noen ting.

- Utgangspunktet er at dette ikke skal bety noe som helst, jeg tror ikke dette skal skade noen av de tre. Vi står stødig på den løsningen vi har valgt. Vi skal ikke rikke oss en millimeter på det, sier Johannessen.

- Regjeringen har ikke drøftet spørsmålet

I mars skal Idrettsstyret avgjøre om Tromsø, Trondheim eller Oslo/Lillehammer blir Norges søkerby for OL.

Deretter skal regjeringen og Stortinget en gang mellom høsten 2007 og våren 2008 ta standpunkt til en eventuell norsk søknad. Etter planen skal de da si ja eller nei til den byen som Idrettsstyret anbefaler.

Statssekretær i kulturdepartementet, Halvard Ingebrigtsen (Ap), som kommenterer utspillet på vegne av Trond Giske, sier ifølge NTB at regjeringen overhodet ikke har drøftet OL-spørsmålet.

Også Høyres kulturpolitiske talsmann, Olemic Thommessen kritiserer Hagas utspill.

- Haga bør vite at det sitter folk i Trondheim, Lillehammer og Oslo og jobber intenst med prosjekter de har tro på. De bruker mange penger og forsøker å utarbeide de objektivt beste søknadene som så skal behandles av flere instanser innenfor norsk idrett, sier han til NTB.

Det har så langt ikke lyktes VG Nett å få en kommentar fra Åslaug Haga i kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks