Hovedinnhold

Øyenvitne: Busskapreren ble rasende da vi gikk av

**Sandra (15) var passasjer på kapret buss i Skien
**Pågrepet mann (24) på rømmen fra psykiatrisk institusjon

SKREMT: Sandra Svendsen (15) satt på bussen som ble kapret i Skien. - Det var en skremmede opplevelse, sier 15-åringen. Foto: Ole Olsen / VG
SKREMT: Sandra Svendsen (15) satt på bussen som ble kapret i Skien. - Det var en skremmede opplevelse, sier 15-åringen. Foto: Ole Olsen / VG
SKIEN/OSLO (VG Nett) Da passasjerene ble sluppet av, skal mannen som hadde kapret bussen ropt: «Ikke slipp dem av, ikke slipp dem av».

Tips oss

Sandra Svendsen (15) satt på rutebussen M3 mellom Skien og Porsgrunn som ble kapret ved Klyve ved 19.30-tiden mandag kveld.

- Det kom en mann om bord i bussen. Han nektet å betale for billetten og begynte å krangle med sjåføren, sier Svendsen til VG nett.

Mannen skal deretter ha fått tak i en glasshammer som var montert om bord i bussen, og begynte å true sjåføren. De andre passasjerene ble nektet å gå av bussen.

- Han sa at sjåføren ikke fikk lov til å kjøre under 60 km/t. Det var en skremmende opplevelse, sier Svendsen til VG Nett.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000 

- Ble rasende

Busskapreren skal ha gått fram og tilbake i bussen, og satt seg ned på forskjellige seter.

- Han forsøkte å dekke seg til med en hette slik at vi ikke skulle se ansiktet hans. Han virket ganske ruset, det kunne vi se på ham, sier Svendsen.

Etter noen minutters kjøring, ropte en mann at han måtte av bussen for å hente ungene sine. Bussjåføren skal ha fått lov å stoppe av kapreren. Da bussen stoppet, gikk også alle de andre passasjerene av.

- Da ble han rasende. Han ropte til sjåføren: «Ikke slipp dem av, ikke slipp dem av».

På rømmen

Etter at Sandra og de andre passasjerene hadde gått av, ble sjåføren tvunget til å kjøre videre. Politiet hadde på et tidspunkt ikke kontroll på hvor bussen befant seg.

- Bussen ble funnet igjen ved Bjørnstad. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet cirka 500 meter fra stedet, sier operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt til VG Nett.

Den pågrepne mannen er 24 år gammel og av utenlandsk opprinnelse, ifølge politiet. Han ble pågrepet klokken 19.49.

- Han har nylig rømt fra en psykiatrisk institusjon. Nå får blir han sjekket av lege, og så håper vi å få avhørt ham skikkelig i morgen, sier Bærland.

Overfor politiet har 24-åringen erkjent at han står bak busskapringen.

Rystet sjåfør

Ingen skal ha kommet fysisk til skade i bussdramaet. Men sjåføren er oppskaket etter hendelsen, og blir tatt hånd om av arbeidsgiver og helsepersonell.

- Han er preget etter det som har skjedd, sier Bærland.

Politiet etterlyser passasjerer som var om bord rutebussen M3 som kjørte fra Falkum i Skien klokken 19.

- Vi vil gjerne snakke med personer som var om bord i bussen, sier Bærland.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks