Hovedinnhold

Nynorsk koster sykehus 25 mill.

(VG Nett) Haukeland Universitetssykehus skal hete universitetssjukehus. Regningen for departementets avgjørelse, må sykehuset ta over egne budsjetter.
Sykehuset har regnet ut at utskifting av skilt og brevpapir på sykehuset vil koste mellom 20 og 25 millioner kroner.

- Dette er penger som heller skulle vært brukt på pasientene, sier informasjonsdirektør Mona Høgli i Helse Bergen til NRK.

Bakgrunnen for det dyre navnebyttet, er at kulturdepartementet har bestemt at helseforetakene skal følge målloven og at Helse Vest skal bruke nynorsk som målform.

Det er Norsk språkråd som har ansvaret for at målloven følges. At sykehuset ikke syns det er god bruk av trange budsjett å bruke flere titalls millioner kroner på nye skilt, uroer ikke rådet.

- Det økonomiske argumentet er irrelevant, en må følge lover og regler og kalkulere med det i budsjettet, sier informasjonsrådgiver Jon Grepstad i Språkrådet til NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks