Hovedinnhold

Nye NSB-tog veier for mye

Oslo (NTB): NSBs 36 nyinnkjøpte lokaltog er så tunge at de ikke kan kjøre med stående passasjerer. Vekten må ned hvis togene skal brukes i rushtiden.
Jernbaneverket forbyr NSB å kjøre de nye lokaltogene av typen PULS med stående passasjerer. Dersom det bare blir sitteplasser på de nye togene vil ikke NSB greie å ta unna rushtrafikken, skriver Aftenposten.

Direktør i Statens Jernbanetilsyn, Sverre Quale, vil ikke godkjenne togene dersom de ikke tåler passasjerer som står.

Jernbanetilsynet har bedt NSB om å innkalle alle parter til et møte om de nye lokaltogene. Togene er bestilt for å kunne kjøre med seks stående passasjerer per kvadratmeter.

- Vi arbeider nå med tiltak for å redusere vekten, for eksempel ved å bygge ut stålkomponenter med deler av aluminium, sier direktør for drift og teknikk, Tom Ingulstad, til avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks