Hovedinnhold

Ny nedtur for Arbeiderpartiet

<p>MÅLING: Ap-leder Jonas Gahr Støre på AUFs talerstol i Oslo Arbeidersamfunn tidligere i  år.</p>

MÅLING: Ap-leder Jonas Gahr Støre på AUFs talerstol i Oslo Arbeidersamfunn tidligere i  år.

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
Arbeiderpartiet får sitt svakeste resultatet siden 2013 i Klassekampens meningsmåling for mars. Samtidig har de borgerlige flertall på Stortinget uten Kristelig Folkeparti.

Arbeiderpartiet faller et halvt prosentpoeng til 31,4 prosent på målingen som Norstat har utført for Klassekampen og Nationen. Det er den dårligste resultatet for Ap på denne målingen siden november 2013, da partiet fikk 30,8 prosent – nøyaktig det samme som resultatet i stortingsvalget samme år.

– Det er fortsatt halvannet år igjen til stortingsvalget, og vi vil bruke tiden til å vise fram Arbeiderpartiets politiske løsninger for dagens og fremtidens utfordringer. Vår politikk møter problemene med økende arbeidsløshet, økende ulikhet og større forskjeller med større kraft enn det vi ser at dagens regjering gjør, og det skal vi bli bedre til å synliggjøre, sier Ap-nestleder Hadia Tajik i en kommentar til målingen.

Krise i hele landet: Utfordrer Støre på skatt

SV havner under sperregrensen med 3,7 prosent, tilbake 0,5. MDG får 3,1 prosent og er dermed i selskap med SV.

Det eneste partiet som endrer oppslutning utover feilmarginene på Klassekampens marsmåling, er Senterpartiet. Partiet kan glede seg over et byks på 1,5 prosentpoengs fremgang fra februar – og er nå målt til en oppslutning på 6,4 prosent. Venstre går fram 0,9 til 5,1 prosent, mens Kristelig Folkeparti faller 0,3 til 4,6 prosent.

Folkets dom i ny VG-måling: Erna hårfin statsminister-favoritt

Høyre får 25,3 prosent, ned 1,2 prosentpoeng, mens Fremskrittspartiet står på stedet hvil med 16,9 prosent.

De borgerlige partiene har solid flertall med 95 mandater på Stortinget. De rødgrønne får 72 og Rødt og MDG én representant hver.

VGs forrige partibarometer viste forøvrig en litt annen tendens; på Infacts februar-barometer hadde Aps tilbakegang stoppet opp, mens Frp var månedens vinner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks