Hovedinnhold

Refser SV-Thorkildsen: - Dette er dårlig skjønn

KRITISK: Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, er kritisk til at Inga Marte Thorkildsen (SV) skal ha blandet seg i incestsak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KRITISK: Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, er kritisk til at Inga Marte Thorkildsen (SV) skal ha blandet seg i incestsak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
(VG Nett) Politiets Fellesforbund reagerer på at Inga Marte Thorkildsen tok direkte kontakt med en politietterforsker i en incestsak.

Denne saken handler om:

Statsråd Thorkildsen var stortingsrepresentant da hun skal ha fortalt politiet hvordan de burde gjøre jobben i en komplisert barnefordelingssak.

Påstander i saken gikk på at en far skulle ha begått seksuelle overgrep mot sitt mindreårige barn.

Arne Johannessen, lederen i Politiets Fellesforbund, sier til VG Nett at det er alvorlig at ikke Inga Marte Thorkildsen ser det han mener er rolleblanding.

- Dette er dårlig skjønn og hun blander roller. Det er viktig å ha bevare skillet mellom stortinget som lovgiver. De skal ikke blande seg inn i enkeltsaker, sier Johannessen til VG Nett.

Ikke første gang

Han sier at det ikke er første gang man ser at stortingsrepresentanter velger å blande seg direkte.

- Men når de tar kontakt, går de over en grense. Inga Marte er usedvanlig engasjert. Det er bra å ha engasjement i denne type saker.

Politietterforskeren skal ha avvist Thorkildsen og forklart at hvordan politiet gjør jobben er deres anliggende, sier Christine Fossen, politimester ved Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

- Det er svært viktig å ha et uavhengig politi. I denne saken er politiet dønn profesjonelle, noe politimesteren er tydelig på. De gjør jobben som de skal gjøre, sier Johannesen til VG Nett.

FÅR KRITIKK: Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) får kritikk for å ha blandet seg i incestsak. Foto: KRISTER SØRBØ / VG
FÅR KRITIKK: Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) får kritikk for å ha blandet seg i incestsak. Foto: KRISTER SØRBØ / VG


Følger ikke opp saken

Han sier at Politiets Fellesforbund ikke vil følge opp saken.

- Det er ikke grunn til å overdramatisere. Allikevel er det viktig å holde fast på prinsippene i sånne saker, sier Johannessen.

Både riksadvokaten og Per Kristian Foss (H) er kritisk til Thorkildsens henvendelse til politiet.

- Denne saken har vært prøvd for retten to ganger. Det at hun har blandet seg inn for å forsøke å få gjennopptatt saken er uhørt, sier Foss til Dagbladet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks