Hovedinnhold

Lysbakken i sykepermisjon fra mandag

<p>OPERASJON: Audun Lysbakken sykemeldes i en periode, ifølge SV.</p>
ta8e5de3.jpg -

OPERASJON: Audun Lysbakken sykemeldes i en periode, ifølge SV.

Foto: Eskil Wie Furunes, VG
SV-leder Audun Lysbakken går mandag ut i sykepermisjon i forbindelse med en operasjon. Nestleder Kirsti Bergstø vil fungere som partileder i hans sted.

Denne saken handler om:

Det dreier seg om en planlagt operasjon ved Rikshospitalet for å fjerne en liten misdannelse i en blodåre som har utløst epilepsi, opplyser SV.

Operasjonen beskrives om rutinemessig, men rekonvalesens vil kunne ta noe tid. Sykemeldingen kan vare i opptil tre måneder, men vil bli vurdert underveis.

Husker du: SV-Audun foreslår superradikale tiltak i boligmarkedet

– Jeg kommer tilbake på jobb så snart formen tillater det, og ser fram til det. I mellomtiden har jeg heldigvis et veldig godt lag rundt meg som tar styringen i SV mens jeg er borte, sier Lysbakken.

Husker du? Ba Lysbakken om unnskyldning

Nestleder Kirsti Bergstø vil fungere som partileder inntil Lysbakken er tilbake, mens Kari Elisabeth Kaski overtar rollen som parlamentarisk leder. Gina Barstad vil møte som vara for Lysbakken på Stortinget.

SV-lederen vil være på jobb fram til mandag. Han skal blant annet delta på NRKs Debatten torsdag kveld samt overvære søndagens fredsprisutdeling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks