Hovedinnhold

Høie vurderer vaksinasjonsprogram for voksne

<p>IKKE BARE BARN: Helseminister Bent Høie vurderer innføring av vaksinasjonsprogram for voksne.</p>

IKKE BARE BARN: Helseminister Bent Høie vurderer innføring av vaksinasjonsprogram for voksne.

Foto: Frode Hansen, VG
Oppslutningen om barnevaksinasjonsprogrammet er god, men det er vanskeligere å nå de voksne, mener helseminister Bent Høie (H).

Denne saken handler om:

Nå vurderer han derfor vaksinasjonsprogram også for voksne.

– Vaksiner er moderne medisins store suksess. Vaksiner beskytter ikke bare den enkelte, men også samfunnet mot farlige smittsomme sykdommer, sier Høie til Aftenposten.

LES OGSÅ: Ap vil ha obligatorisk vaksinering

Bekymret for unge voksne

I forbindelse med fremleggelsen av legemiddelmeldingen fredag, uttaler Høie at regjeringen er opptatt av vaksinasjon både for barn og voksne. Høie er særlig bekymret for unge voksne som har behov for vaksiner, fordi dette er en målgruppe som er vanskelig å nå. Det er behov for grunnvaksinasjon i voksen alder for innvandrergrupper, men også for andre voksne, mener han.

– Gjennom et voksenprogram vil anbefalinger som retter seg spesielt mot dem kunne være enklere å gjennomføre, sier Høie til avisen.

Les mer:Helse-Høie: Uklokt ikke å vaksinere barn

Vil ha utredet behovet

Vaksiner rettet spesielt mot eldre kan også enklere gjennomføres innenfor et voksenvaksinasjonsprogram, legger han til.

– I dag har vi ikke et systematisk program for vaksinasjon utover barnevaksinasjonsprogrammet, med unntak av tilbud om influensavaksine til utsatte målgrupper. Jeg vil derfor ha utredet behovet for et vaksinasjonsprogram for voksne, tilsvarende barnevaksinasjonsprogrammet, sier Høie.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks