Hovedinnhold

Høie legger fram omskjæring-forslag før påske

GRIPER FATT: - Vi tar sikte på å legge fram en proposisjon før påske, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Harald Henden
GRIPER FATT: - Vi tar sikte på å legge fram en proposisjon før påske, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Harald Henden
Helseminister Bent Høie (H) skal før påske neste år ta stilling til hvorvidt regjeringen kommer til å gå inn for at omskjæring av guttebarn skal inn i det offentlige helsevesenet.

Denne saken handler om:

Helse- og omsorgsdepartementet sendte for mer enn to år siden spørsmålet om omskjæring av gutter skal bli et etablert tilbud i helsevesenet, ut på høring. Den rødgrønne regjeringen konkluderte aldri i saken.

Men et flertall av partiene på Stortinget ønsker å regulere praksisen med omskjæring av guttebarn, og Høie lover nå å gripe fatt i saken, skriver Aftenposten.

- Vi vil gå gjennom høringsuttalelsene i saken før vi tar stilling til hva som skal være regjeringens holdning. Vi tar sikte på å legge fram en proposisjon før påske, sier Høie.

Tidligere har departementet uttalt at det mest hensiktsmessige er at rituell omskjæring foretas i regi av offentlige sykehus i forbindelse med fødsel. Barneombudet og Legeforeningen ønsker på sin side en aldersgrense på 16 år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks