Hovedinnhold

Frp-ja til vin i parken, poker og vannscooter

LEI AV FORBUDSTATEN: Frp-leder Siv Jensen er oppgitt over rødgrønne utspill og norsk lovgiving. Foto: NTB scanpix
LEI AV FORBUDSTATEN: Frp-leder Siv Jensen er oppgitt over rødgrønne utspill og norsk lovgiving. Foto: NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen er lei det hun kaller en rødgrønn forbudsstat. AUF er enig og mener regjeringen må stoppe forbudsbølgen.

Denne saken handler om:


Forbud mot vannscootere, proffboksing, poker og solarium for mindreårige. Forslag om forbud mot røyking i bil, pappvin og kinderegg. Frp-leder Siv Jensen er oppgitt over rødgrønne utspill og norsk lovgiving.

- Det å leve er risikofylt, men jeg vil ikke forby det av den grunn. For meg er det tullete å opprettholde lover som medfører at store deler av Norges befolkning i prinsippet er kriminelle, sier hun og viser til pokerspill på internett og et glass vin eller to til pikniken i parken.

Frihetsreform

I sin tale under sommerleiren til Fremskrittspartiets Ungdom i Skottevik utenfor Kristiansand torsdag, raljerte Jensen over det hun omtaler som en rødgrønn forbudslinje.

Dersom partiet kommer til makten ved stortingsvalget neste år, skal en frihetsreform settes ut i livet, bedyrer Jensen. Det første som skal bort er boplikten og forbudet mot å bygge i strandsonen.

- Boplikten fører til forfall og nedlagte bruk mange steder, og strandsoneloven er altfor rigid. Den er ikke tilpasset norsk topografi. Det finnes øykommuner i dette landet der det for eksempel er umulig å reise et sykehjem uten å bryte forbudet mot å bygge i hundremetersbeltet.

Jensen vil også ha en mer liberal praksis når det gjelder motorkjøring i utmark og la kommunene selv få lage regler uten innblanding fra Fylkesmannen.

- Regjeringen regulerer småting som bare er til plunder og heft for vanlige folk, mens de store utfordringene innen helse- og eldreomsorg forblir uløst, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VANSKELIG: Pedersen sa tidligere i år til VG at flere av forbudsforslagene - som riktignok er blitt lagt på is - gjør det vanskeligere for de rødgrønne å vinne valget. Foto: Frode Hansen
VANSKELIG: Pedersen sa tidligere i år til VG at flere av forbudsforslagene - som riktignok er blitt lagt på is - gjør det vanskeligere for de rødgrønne å vinne valget. Foto: Frode Hansen

Fremskrittspartiets leder er ikke alene om å kritisere den rødgrønne regjeringen for forbudsiver. Tidligere i sommer sa AUF-leder Eskil Pedersen til VG at flere av forbudsforslagene - som riktignok er blitt lagt på is - gjør det vanskeligere for de rødgrønne å vinne valget.

- Jeg tror vi kan ta en pause med å foreslå forbud nå, og så kan vi heller snakke om de tingene vi er opptatt av, utdypet han overfor Nettavisen.

Pedersen viste blant annet til forslag om forbud mot røykerom og røyking på uteserveringer samt salg av lekesigaretter, lakrispiper og tipakninger med røyk.

Kontroversielle forslag

Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn fikk også stor oppmerksomhet om et innlegg om samme tema som sto i Dagens Næringsliv i juni og senere gikk som en farsott på ulike sosiale medier.

«21 ting vi kan tillate» kalte Rotevatn lista som omfatter alt fra ja til aktiv dødshjelp, poker og butikksalg av vin til legalisering av cannabis, eggdonasjon, surrogati, sexkjøp og søndagsåpne butikker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks