Hovedinnhold

DN: Høyre vurderer å vrake Per-Kristian Foss som riksrevisor

<p>KAN VRAKES: Riksrevisor Per-Kristian Foss står i fare for å bli vraket, ifølge Dagens Næringsliv.</p>

KAN VRAKES: Riksrevisor Per-Kristian Foss står i fare for å bli vraket, ifølge Dagens Næringsliv.

Frode Hansen, VG
Selv ønsker Foss å fortsette som riksrevisor.

Denne saken handler om:

Tidligere finansminister for Høyre, Per-Kristian Foss står i fare for å bli byttet ut som riksrevisor, skriver Dagens Næringsliv. Avisen viser til sentrale kilder i Høyre og Frp.

Foss har tidligere uttalt til samme avis at han ønsker å fortsette i fire nye år som riksrevisor, dersom han blir spurt om det.

DN skrev mandag om en intern rapport om arbeidsmiljøet i Riksrevisjonen. I rapporten får Foss kritikk for sin lederstil.

Husker du? Anklager inhabil riksrevisor for å lekke fra hemmelig rapport

Det er Høyres parlamentariske leder Trond Helleland som skal lede utnevnelsesprosessen. Han er ordknapp om prosessen overfor avisen.

– Regjeringspartiene har en avtale med Venstre og KrF om å samarbeide om konstitueringen av Stortinget og andre verv som Stortinget skal avgjøre denne høsten, sier Helleland til DN.

Foss ble utnevnt som riksrevisor i 2014. Han etterfulgte Jørgen Kosmo, som hadde stillingen i perioden 2005 til 2013. Riksrevisjonen er en sentral statlig «vaktbikkje», som skal sørge for at fellesskapets ressurser blir brukt på den måten Stortinget har bestemt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks