Hovedinnhold

Ordfører presset til å droppe mottagelse

Fabian Stang ville ha 200 gjester på kommunens regning

TRAKK FORSLAGET: Det blir ingen mottagelse på skattebetalernes regning for Fabian Stang og hans tilkommende Catharina Munthe. Foto: Trond Solberg
TRAKK FORSLAGET: Det blir ingen mottagelse på skattebetalernes regning for Fabian Stang og hans tilkommende Catharina Munthe. Foto: Trond Solberg
Internt press fra partifeller i Høyre medvirket til at ordfører Fabian Stang måtte vrake planene om en stor mottagelse i Rådhuset når han gifter seg i juni.

Denne saken handler om:

18. juni gir Stang og hans kjæreste Catharina Munthe hverandre sitt ja. Men planene om 200 gjester i Rådhuset på selve bryllupsdagen og en regning på 70 000 kroner ble for drøyt, og i går trakk Stang selv forslaget om en mottagelse.

- Det ble et spørsmål om penger. Jeg har respekt for at offentlige penger bør brukes forsiktig, og da bør ordføreren takke nei til en slik markering, sier Stang til VG.

Les også:Fabian Stang forlovet

Men VG kjenner til at motstanden mot en så stor mottagelse på skattebetalernes regning også har gått inn i Stangs eget parti: Sentrale personer i Oslo Høyre har ristet på hodet over ønsket om mottagelsen slik den var planlagt.

Enkel markering

Kritikken går på at den skulle holdes like etter vielsen, før den private festen. Dette ville gitt inntrykk av at bryllupet nærmest var en offentlig begivenhet, mener kritikerne.

Men også den svært omfattende gjestelisten har vakt oppsikt: 200 gjester skulle etter planen inviteres til mottagelsen, både bystyrepolitikere og private gjester.

Nå blir det i stedet en enkel markering to dager før bryllupet, i forbindelse med det siste bystyremøtet før sommerferien.

- Men jeg vil fortsatt forbeholde meg retten til å være raus og arrangere mottagelser for andre, sier Stang.

- Synes du kritikken mot mottagelsen var smålig?

- Nei, jeg skjønner godt at man er forsiktig med skattebetalerpenger, det er jeg også veldig opptatt av. Men dette kom skjevt ut fra starten, med fokus på kostnaden på 70 000 kroner. Det beløpet skulle jo også dekke leie av Rådhuset, påpeker Stang.

- Har kritikken gått inn på dere?

- Det blir jo litt personlig for oss når det er snakk om bryllupet vårt. Jeg har en skjønn kjæreste som også er blitt involvert i dette, så det blir litt følsomt, sier Stang.

- Men jeg blir nok gift - mot to stemmer, fleiper han.

Aps Trond Jensrud gikk hardt ut mot planene i VG da de ble kjent. Nå synes han det var en klok avgjørelse å droppe mottagelsen.

- Det ville blitt kunstig. Jeg er sikker på at Fabian Stang og hans tilkommende klarer å lage et fint arrangement selv, sier Jensrud.

Men Stang fikk et annet ønske oppfylt: Han får gifte seg med sin Catharina i Rådhuset.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks