Hovedinnhold

Erna har mer tillit i folket enn Jens

PASSERTE JENS: Erna Solberg har mer tillit blant folket enn statsminister Jens Stoltenberg viser en ny måling utført av Infact på oppdrag fra VG. Foto: Scanpix
PASSERTE JENS: Erna Solberg har mer tillit blant folket enn statsminister Jens Stoltenberg viser en ny måling utført av Infact på oppdrag fra VG. Foto: Scanpix
Høyre-leder Erna Solberg droppet billige retoriske poenger og vant tilliten i folket.

Denne saken handler om:

Det er Høyre-lederens egen teori om hvorfor folk har større tillit til henne enn til statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

På InFacts måling for VG har velgerne rangert norske toppolitikere på en tillitsskala fra en til fem.

I snitt får Solberg karakteren 2,95, mens statsministeren får snittkarakteren 2,93.

- Bør slutte å finte

- Vi har lagt om og blitt mer konstruktive, samtidig som vi har tonet ned den retoriske kritikken mot regjeringen. Vi har erkjent at i en situasjon med flertallsregjering, så kan vi ikke bare kommentere regjeringen sine saker, da blir det vanskelig å nå ut med Høyres saker, sier Solberg til VG.

Statsminister Jens Stoltenberg tror tallene for hans del vil gå opp igjen.

- Slike målinger går opp og ned. Det viktigste for meg er at jeg og regjeringen har tillit til å håndtere finanskrisen og at vi klarer å føre en ansvarlig økonomisk politikk som ikke rammer norske arbeidsplasser, sier Stoltenberg i en tekstmelding til VG.

Høyre-lederen mener imidlertid Stoltenberg bør slutte å finte seg unna ubehagelige spørsmål.

- Hvorfor tror du at du har høyere tillit i folket enn Stoltenberg?

Mer tillit enn Siv

- Jeg er en saklig politiker som er veldig opptatt av substans, og det fins nok bedre retorikere i politikken enn meg. Stoltenberg er også kunnskapsrik, men han er veldig polemisk når han svarer, og svarer sjelden på spørsmål som han får i Stortinget. Jeg tror han hadde tjent på å faktisk svare på det han blir spurt om, sier Solberg.

Erna Solberg gikk for første gang forbi Jens Stoltenberg på InFacts tillitsmåling for VG i november.

I november svarte 31 prosent av de spurte at de har svært stor eller stor tillit til Stoltenberg, mens 38 prosent sa de hadde stor eller svært stor tillit til Solberg.

Tillit til Støre

STÅR PÅ SITT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre har ikke noen intensjoner om å beklage overfor Kina etter den omdiskuterte fredspristildelingen. Foto: EPA
STÅR PÅ SITT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre har ikke noen intensjoner om å beklage overfor Kina etter den omdiskuterte fredspristildelingen. Foto: EPA

Høyre-lederen nyter også mer tillit i folket enn Frp-leder Siv Jensen. Jensen får en snittkarakter på 2,35, lavest av de målte partilederne.

Et godt kort å ha med seg i spørsmålet om et eventuelt borgerlig regjeringssamarbeid, mener Solberg.

- Tillit er en kjerneverdi. Det er flere velgere som har sterke følelser mot Frp enn mot Høyre, og det gjelder også lederen, sier Solberg.

Men ingen norsk politiker har høyere tillit i folket enn utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Statsråden får en snittkarakter på 3,55 på InFacts måling for VG.

- Det er også hyggelig at vi har en utenriksminister som har så høyt tillit i befolkningen, sier Stoltenberg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks