Hovedinnhold

Solberg: - Det har vært fem tøffe år

TØFFE ÅR: Erna Solberg innrømmer at de siste årene har vært en tøff oppoverbakke. Foto: Scanpix
TØFFE ÅR: Erna Solberg innrømmer at de siste årene har vært en tøff oppoverbakke. Foto: Scanpix
SAS HOTELLET, OSLO (VG Nett) Høyre-leder Erna Solberg innrømmer at Høyre har slitt i motbakke etter at hun overtok som partileder for fem år siden.

Denne saken handler om:

Tips oss

TIPS MEG OM HØYRE

og følg journalist Erlend Skevik på Twitter.

Solberg holdt i ettermiddag sin tale til landsmøtet i Høyre. I talen la Høyre-lederen ikke skjul på at partiet sliter kraftig med oppslutningen. De siste månedene har Høyre blitt møtt med stadig lavere galluptall, og presset på partiledelsen har økt.

DEBATT:"Hvis Erna forventer å bli statsminister i en H/FRP regjering så er hun ekstremt frekk og freidig".Delta i debatten her

I talen innrømmet Høyre-lederen at hun de siste årene har møtt mange lokale tillitsvalgte som er skuffet og frustrert over at partiet ikke har klart å nå frem til velgerne med det politiske budskapet.

VGTV:Se Høyres landsmøte live her

- For fem år siden valgte dere meg til å lede dette flotte partiet. Det har vært fem tøffe år, med et skuffende valgresultat i 2005 og en krevende valgkamp i 2007, sa Solberg.

TWITTER:Følg oppdateringene til VG Netts journalist på Høyre-landsmøtet

Gir seg ikke

Hun understreket at hun tar ansvar for de dårlige resultatene til partiet.

- Jeg deler skuffelsen over at våre ideer ikke har kommet bedre frem Det er vårt felles ansvar å gi våre ideer det gjennomslaget som de fortjener, men som leder, har jeg det største ansvaret, sa Solberg.

Samtidig gjorde hun det helt klart at hun ikke har noen planer om å trekke seg som leder, til tross for at flere av partiets tillitsvalgte har beskyldt henne for å være utydelig.

- Jeg vet hvor Norge skal. Jeg har Høyres verdier i ryggmargen og er sta nok til å holde på kursen. Jeg er ikke redd for å stå oppreist for vanskelige valg. Jeg gir meg ikke selv om det blåser, slo hun fast.

LES OGSÅ:Høyre krever 20 prosent oppslutning

Skatt og skole

I talen understreket Solberg at skatt, skole, og samferdsel blir Høyres hovedsaker i den kommende valgkampen. Samtidig rettet hun et kraftig angrep på regjeringspartiene for deres motstand mot å senke avgiftstrykket på bedriftene. Hun mener skattelette er et viktig virkemiddel for å hjelpe næringslivet med å beholde og skape arbeidsplasser.

- Det må gjøres noe kraftfullt for å redde arbeidsplassene og det må gjøres nå. Det aller viktigste ønsket fra bedriftene er en skikkelig reduksjon i arbeidsgiveravgiften. Det må rett og slett koste mindre å ha folk ansatt, sa Solberg.

LES OGSÅ:Høyre vil garantere kortere helsekøer

Borgerlig samarbeid

Høyre-lederen sto fast på at Høyre holder døren åpen både til Frp og sentrumspartiene, med tanke på å danne en borgerlig regjering etter valget i september.

LES OGSÅ:Erna oppfordrer til borgerlig velgergaranti

Vi har en plan; et borgerlig flertall skal gi en borgerlig regjering. Vi blokkerer ikke for noen borgerlig regjering, sa hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks