Hovedinnhold

Frp får over 40 prosent i Østfold

- URIMELIG HØYT: Valgforsker Bernt Aardal regner med at Frps oppslutning i Østfold kommer til å synke frem mot valget. Foto: Scanpix
- URIMELIG HØYT: Valgforsker Bernt Aardal regner med at Frps oppslutning i Østfold kommer til å synke frem mot valget. Foto: Scanpix
I en internettmåling utført for Moss Avis og Fredriksstad Blad, får Frp 40,1 prosents oppslutning i Østfold. Hadde dette vært valgresultatet, ville partiet fått én ekstra plass på Østfold-benken på Stortinget.

Denne saken handler om:

Partiet går fram med 13,2 prosentpoeng sammenlignet med valget i 2005 på målingen, som er utført for de to avisene av SMI Østfold.

Sterkest tilbake går Ap, som ender på 26,2 prosent, en tilbakegang på 9,5 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i 2005, skriver Moss Avis.

Les også:Klart borgerlig flertall på junimåling

Valgforsker Bernt Aardal ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, kan ikke huske en så høy oppslutning til noe parti siden Aps velmaktsdager. Selv om resultatet er oppsiktsvekkende høyt, avfeier han det heller ikke siden Østfold tradisjonelt er et sterkt Frp-fylke.

- Det så vi ved forrige valg. Det er mulig at partiet har fortsatt fremgangen. Men selv om det er foretatt en vekting av resultatene, synes 40,1 prosent å være urimelig høyt, sier Aardal, og regner med en normalisering fram til valget i september.

Les også:Frykter at valgkampen skal dreie seg om Ap og Frp

Heller ikke Frps leder Siv Jensen tar av over resultatet.

- En oppmuntring på vei inn mot ferien. Men det er 90 dager igjen til valget, og det er ingen grunn til å ta noen seier på forskudd, sier Jensen til Moss Avis.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks