Hovedinnhold

Spilte «innvandrervisa» på Frps valgstand

- Tenkte seg ikke godt nok om, sier Per-Willy Amundsen til VG Nett

KRITISK: Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen liker ikke at «Innvandrervisa» ble spilt av partiets ungdomsorganisasjon i helgen. Foto: Helge Mikalsen
KRITISK: Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen liker ikke at «Innvandrervisa» ble spilt av partiets ungdomsorganisasjon i helgen. Foto: Helge Mikalsen
(VG Nett) Under en valgstand på torget i Lakselv i Porsanger slapp Fremskrittspartiet «Innvandrervisa» ut gjennom høytalerne.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Vårt motiv var å ironisere over innvandrerdebatten. Det er bare å lese teksten til «Innvandrervisa». Den er ironisk ment og henger ikke ut andre enn de som måtte være rasister, sier formann Torgeir Thomassen i Porsanger Frp ifølge NRK.

Se teksten og hør låta her
(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne lenker)

Refrenget på låten går som følger: «Vi er alle sammen innvandrere i det norske land. Vi stjener og vi sloss og tar jobben fra norske menn. Vi er alle sammen del av den store mørke plagen. Hadde det vært opp til Hagen hadde vi måtte dra på dagen».

På fronten av den samiske avisen Sagat i dag tirsdag står overskriften «Frp hetset innvandrere». Det tar formannen i Porsanger Frp avstand fra:

- Vi er ikke rasister. Dette er den gamle leksa vi alltid møter når vi er med i innvandrerdebatten. Jeg er helt sikker på at om andre spilte låta, så ville det ikke blitt reagert.

- Visst nok ironisk

- Det er en låt som visstnok er ment ironisk, men jeg har ingen problem med å skjønne at den kan forstås negativt, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, til VG Nett.

Han forteller at det er Finnmark FrpU som spilte låten fra deres stand.

- Jeg tror rett og slett ikke de tenkte godt nok over hva slags sang dette var og hvordan den kunne tolkes og forstås, sier Amundsen.

VGTV:Se Christian Ingebrigtsen synge Frp-låta «Fremtiden i dag»

Formann i Porsanger Frp, Torgeir Thomassen, mener man må se på hvor mange som var tilstede. Han hevder selv det kun var tre-fire mennesker på plass.

- Blir ikke spilt igjen

- Men igjen: Omtaler vi innvandrere, så blir vi kalt rasister. Og om vi ikke gjør det, så er vi sikkert rasister da også, sukker han.

Per-Willy Amundsen kommer på ingen måte til gjenta bedriften til sine partifeller i nord.

SPESIAL:Mer om stortingsvalget 2009

- Vet du hva, det tror jeg du kan være veldig trygg på. Det kommer overhode ikke til å bli aktuelt, sier han.

- Hvor uheldig synes du dette er?

- Dette er ungdommer som rett og slett ikke har tenkt seg godt nok om. Og for å si det sånn, så tror jeg ikke den kommer til å bli spilt igjen, sier Amundsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks