Hovedinnhold

Saera Khan: - Forstår at Knut ble sliten

FORSTÅR: Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) forstår at justisminister Knut Storberget er blitt sykemeldt etter stort press den siste tiden. Khan ble selv sykemeldt i fjor høst etter at det kom fram at hun hadde ringt spåkoner på Stortingets regning. Foto: Scanpix
FORSTÅR: Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) forstår at justisminister Knut Storberget er blitt sykemeldt etter stort press den siste tiden. Khan ble selv sykemeldt i fjor høst etter at det kom fram at hun hadde ringt spåkoner på Stortingets regning. Foto: Scanpix
(VG Nett) Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) forstår godt at justisminister Knut Storberget er blitt sykemeldt etter presset på ham den siste tiden.

Denne saken handler om:

- Jeg forstår veldig godt at Knut har blitt sliten. Det har vært et stort press fra både det politiske miljøet og pressen. Når du har begge deler, da blir det veldig mye på en gang, sier Khan til VG Nett.

Nå er hun glad for at Storberget fredag formiddag kunne dra hjem, etter at han torsdag ettermiddag fikk et illebefinnende.

- Det er kjempehyggelig, det er et godt tegn. Det at han får lov til å komme hjem betyr sikkert at han er blitt bedre, sier en glad Saera Khan, når hun får høre nyheten for første gang fra VG Nett.

Selv måtte Ap-politikeren gå ut i sykmelding da det kom frem at hun hadde ringt til spåkoner på Stortingets regning.

Les også:Hadde søvnproblemer før kollapsen

Håper Storberget er raskt tilbake

- Det som er viktig er at vi har respekt for at Knut får fred og ro, kommer seg til hektene og blir raskt frisk. Jeg vil gjerne ha ham raskt tilbake, selv om jeg var uenig med ham i hijabsaken, sier Khan.

Tidligere statsminister Kjell-Magne Bondevik håper også at Storberget igjen er å se på jobb som justisminister.

- Bondevik ønsker Storberget god bedring og håper at han snart er tilbake, sier Hans Petter Bergli, kommunikasjonsrådgiver ved Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Kjell-Magne Bondevik har vært åpen om sine psykiske problemer i forbindelse med at han ble sykemeldt i august i 1998 mens han satt som statsminister for Sentrumsregjeringen.

Les også:- Tungt for Knut å avbryte ferien

Stig Berge Matthiesen, professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved UiB. Foto:
Stig Berge Matthiesen, professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved UiB. Foto:

- Ikke vanlig stressbelastning

Ifølge professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Bergen, Stig Berge Matthiesen, er det mest avgjørende i en arbeidssituasjon om du har mestringskontroll, det vil si at de belastningene du står overfor er slik du har regnet med at de er.

- Det er rimelig å anta at det hardkjøret Storberget har opplevd i det siste, der det også er blitt stilt spørsmålstegn ved hans troverdighet, det som kalles egotruende belastning, er noe som ligger utenfor mestringskontrollen, sier han.

At det stilles spørsmålstegn ved dine kvaliteter som person, din selv respekt, ditt rennomé og at du kanskje har skuffet dem som har store forventninger til deg, er ifølge professoren tanker som fort kan bli veldig belastende og gjør deg sårbar for utbrenthetlignende reaksjoner.

Berge Matthiesen sier at det at man føler seg ydmyket eller krenket ikke regnes som vanlig stressbelastning og er noe man trenger tid på å bearbeide.

Les også:Opposisjonen angrer ikke hardkjøret mot Storberget

- Klarer å riste det av seg

- De fleste politikere regner nok med at de kan få denne typen pepper, men det er jo et spørsmål om mengde også, sier Berge Matthiesen.

- Jeg tror ikke vanlige mennesker helt kan forestille seg hvordan det er å være på forsidene av avisen og dag ut og dag inn er overskriftene. Og så er nyheten om din etterreaksjon også en nyhet, noe som nok kan være en tilleggsbelastning, sier han.

Han sier at de fleste politikere er rimelig robuste og tåler en del, og at de klarer å riste det av seg.

- En timeout er nok det som skal til, sier han.

VGTV:Giske: - Jeg håper jeg slipper å vikariere lenge

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks