Hovedinnhold

Kraftig Frp-byks på ny meningsmåling

OPPTUR: Hijab-debatten og Frps påstander om snikislamisering har resultert i at partiet gjør et kjempebyks på en ny meningsmåling. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
OPPTUR: Hijab-debatten og Frps påstander om snikislamisering har resultert i at partiet gjør et kjempebyks på en ny meningsmåling. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
Fremskrittspartiet slår til med en sjokkmåling etter debatten om hijab og snikislamisering.

Denne saken handler om:

På Vårt Lands partibarometer for februar går Frp fram med hele 6,3 prosentpoeng og får en oppslutning på 29,4 prosent. Dermed er partiet tilbake på gamle høyder med en oppslutning rett under trettitallet.

Undersøkelsen, som er foretatt av Norstat, er tatt opp i kjølvannet av hijabsaken og Siv Jensens tale om snikislamisring. Med tilbakegang for både Ap og Sp ryker flertallet som den rødgrønne regjeringen hadde på samme måling i januar, skriver Vårt Land.

Debatt:«Målingen betyr jo ingenting, Ap har mange villige sengepartnere, Frp ingen»

Siv Jensen & Co tar velgere fra alle partier unntatt Venstre. Verst går det ut over Høyre, som har mistet over 30.000 velgere til Frp fra januarmålingen. Partiet går tilbake med 1,8 prosentpoeng og får en oppslutning på 12,6 prosent.

Oppslutningen for de øvrige partiene på målingen (med endringen fra januar i parentes): SV 7,1 (+0,4), Ap 33,0 (-2,2), Sp 4,3 (-1,9), KrF 5,2 (-0,7), V 5,9 (+1,2), Rødt 1,5 (-0,4), Andre 1,0 (-0,6).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks