Hovedinnhold

«Alt godt og takk! Knut»

Syk Storberget sendte SMS

ANSVARLIG: Justisminister Knut Storberget har blitt sykemeldt på grunn av hijab-bråket. Foto: Scanpix
ANSVARLIG: Justisminister Knut Storberget har blitt sykemeldt på grunn av hijab-bråket. Foto: Scanpix
(VG Nett) Justisminister Knut Storberget (Ap) takket årsmøtet i Hedmark Senterparti for blomster og oppmuntrende ord.

Denne saken handler om:

Onsdag ettermiddag ble 44-åringen kjørt med ambulanse til Aker sykehus. Fredag ble det kjent at justisminister Knut Storberget er sykmeldt i to uker etter det sykehuset betegner som tung arbeidsbelastning.

Hedmark Senterparti sendte fredag morgen blomster og oppmuntrende ord til den sykemeldte justisministeren.

- Vi sendte en blomsterhilsen ved starten av dagen, ønsket god bedring og håpet at vi snart fikk ham tilbake i statsrådsstolen. Han er en heftig konkurrent, men en bra konkurrent og samarbeidspartner, sier Hedmark Sps stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum til Aftenposten.no.

En stund senere kom en takke-SMS fra Storberget. Den ble lest opp i årsmøtesalen på Elverum og gjengitt på Aftenposten.no sent fredag kveld.

«Det varmer! Jeg setter sånn pris på dere alle i sp. Jeg trives med dere, og er jo også svært glad for at sp er m i regjeringen. Alt godt og takk! Knut»

FIKK SMS: Stortingsrepresentant Trygve Magnus Slagsvold Vedum, (Sp), Hedmark. Foto: Scanpix
FIKK SMS: Stortingsrepresentant Trygve Magnus Slagsvold Vedum, (Sp), Hedmark. Foto: Scanpix

- Meldingen ble lest opp, og ble tatt godt imot. Noen ganger er det viktig å støtte opp om hverandre selv om vi er fra forskjellige partier, sier Slagsvold Vedum.

Skrevet ut fra sykehuset

Oslo universitetssykehus, Aker kunne tidligere denne uken opplyse at justisminister Storberget har hatt en fysisk reaksjon på tung arbeidsbelastning over tid.

Justisdepartementet opplyste fredag at han er sykmeldt i to uker.

- Han ble skrevet ut fra sykehuset i dag, og tilstanden hans skal etter forholdene være bra, skriver departementet i en pressemelding.

Les pressemeldingen på Justisdepartementets hjemmesider her.

Forlot gruppemøte

Det var onsdag kveld denne uken at Storberget ble lagt inn på Aker sykehus etter å ha fått det som skal være et illebefinnende i sitt eget hjem.

Lenge før gruppemøtet til Arbeiderpartiet var ferdig onsdag kveld, forlot Knut Storberget møtet. Da hadde flere Ap-representanter VG har snakket med, reagert på at justisministeren så påtagelig dårlig ut.

I fire-fem-tiden, allerede en drøyt time etter at møtet startet, reiste han seg for å forlate møterommet. Da skal han ifølge det VG kjenner til ha dratt rett hjem til sin tomannsbolig på Ullern i Oslo.

Falt om onsdag kveld

Kort tid etter at han kom hjem, skal han ha falt om på gulvet. Hendelsen beskrives av en kilde som ganske akutt der og da.

I hele år har presset på justisminister Knut Storberget har i hele år vært hardt.

Politiets misnøye og deres kritikk av justisministeren har vært stor de siste månedene. I tillegg har det omstridte blasfemiforslaget til regjeringen, og det omfattende bråket rundt bruk av hijab i politiet satt sitt preg på Storbergets arbeid i departementet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks