Hovedinnhold

Unge Venstre vil legalisere narkotika og bordeller

Sponheim: - Umodent og useriøst

FORNØYD: Leder i Unge Venstre, Anne Solsvik, er glad for at landsmøtet i Venstre har gått inn for å behandle narkomane med heroin. Foto: Unge Venstre
FORNØYD: Leder i Unge Venstre, Anne Solsvik, er glad for at landsmøtet i Venstre har gått inn for å behandle narkomane med heroin. Foto: Unge Venstre
(VG Nett)Venstre-leder Lars Sponheim mener at forslagene til sitt eget ungdomsparti er useriøse.

Denne saken handler om:

Unge Venstres landsmøte vedtok lørdag ettermiddag at cannabis og khat ikke skal lovreguleres annerledes enn alkohol. I et annet vedtak går ungdomspartiet inn for lovlige bordeller i Norge. Det var stor støtte og enighet om disse forslagene blant deltakerne på landsmøtet.

- Unge Venstre mener at lettere narkotiske stoffer som cannabis og khat skal legaliseres. Vi ønsker at det skal være mulig å søke konsesjon for å selge cannabis og hasj på lik linje med alkohol, og at dette skal kunne selges for eksempel i dagligvareforretninger, sier leder i Unge Venstre, Anne Solsvik, til VG Nett.

LES OGSÅ:Vil legalisere Cannabis og Khat

Lederen for Venstre Lars Sponheim, er ikke like begeistret for forlagene som fikk flertall.

- Dette viser tegn til umodenhet, dette er ikke seriøst. Jeg kjenner dem gjennom mange år og det er ikke første gang jeg hører slike forslag. For å være ærlig så er dette totalt uinteressant. Jeg er av samme mening når det gjelder legalisering av bordeller - det er tullete sier Sponheim til VG Nett.

Seriøse

Lederen i Unge Venstre svarer på kritikken til Sponheim og sier at forslagene er seriøse.

- Vi har fremmet forslaget om legalisering av cannabis og khat på bakgrunn av helsmessige grunner. Man sier jo at cannabis er farlig, men det samme kan sies om alkohol. Det er jo ikke ulovlig med alkohol i Norge, så hvorfor kan man ikke legalisere cannabis?, sier Solsvik.

IKKE SERIØST: Lars Sponheim tar ikke forslagene seriøsr. Foto: Scanpix
IKKE SERIØST: Lars Sponheim tar ikke forslagene seriøsr. Foto: Scanpix

Den unge venstre lederen påpeker også at det er mange som prøver cannabis på tross av at det er ulovlig.

- Det er mange unge som prøver cannabis, det viser at et forbud ikke fungerer. Nysgjerrigheten vil være der uansett. Dessuten er det ikke slik at de som prøver cannabis ender opp som rusavhengige, sier Solsvik.

Det tredje oppsiktsvekkende forlaget som ble vedtatt på landsmøtet går ut på å legalisere bordeller. Et slikt forslag vil ifølge ungdomspartiet regulere bordellene, og det vil bli lettere for myndighetene å følge opp de som er i bordeller.

Galskap

- Dette er galskap begge deler, sier KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad til VG Nett.

Han vil ikke støtte utspillet fra sentrumskollega Unge Venstre.

- Når det gjelder narkotika så er jeg bekymret for hvilke signaler Unge Venstre sender til norsk ungdom. Vi vet at cannabis er inngangsporten til bruk av tungre narkotiske stoffer. Dette vil føre til at vi i stedet for å ta knekken på de kriminelle miljøene, gjør det lettere for dem, sier Ropstad.

Heller ikke når det gjelder bordeller vil Kristelig Folkepartis ungdomsparti støtte Unge Venstre.

- Dette avslører to forskjellige virkelighetsoppfatninger i Unge Venstre og KrFU. Vi vil ta total avstand fra legaliserte bordeller, og i stedet jobbe imot at unge jenter skal havne i denne situasjonen. Unge Venstre kan heller bli med oss og jobbe for at jentene skal få hjelp, sier han.

GALSKAP: Leder av KrFU Ingolf Ropstad, sier til VG Nett at forslagene til Unge Venstre er galskap. Foto: Scanpix
GALSKAP: Leder av KrFU Ingolf Ropstad, sier til VG Nett at forslagene til Unge Venstre er galskap. Foto: Scanpix

Heller ikke AUF er enig med forslagene som ble vedtatt i Unge Venstre.

- Vi er imot de nevnte forslagene som ble vedtatt på landsmøtet. Det å legalisere stoff som cannabis er et skritt mot en form for normalisering av narkotika, det er risikabelt og naivt. Vi vil også bekjempe prostitusjon, og det å tillate bordeller vil være å gå i feil retning. Det er et håpløst forslag, sier Martin Henriksen, lederen i AUF til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks