Hovedinnhold

Engeset ber for sin kritiker

Lokallaget vil ikke love oppheving av eksklusjon

STØTTER:Stortingsrepresentant Martin Engeset mener Georg Apenes har rett til å kritisere han. Foto: Sara Johannessen
STØTTER:Stortingsrepresentant Martin Engeset mener Georg Apenes har rett til å kritisere han. Foto: Sara Johannessen
(VG Nett) Stortingsrepresentant Martin Engeset ber Fredrikstad Høyre oppheve eksklusjonen av hans motstander Georg Apenes.

Denne saken handler om:

Den profilerte Høyre-veteranen ble mandag kveld ekskludert etter å ha kommet med et kraftig personangrep på stortingsrepresentanten fra Østfold. Ifølge Apenes er Engeset både udugelig og inkompetent.

LES OGSÅ:- Tror det har gått fort i svingene

Engeset innrømmer overfor VG Nett at kritikken går inn på han. Likevel forsvarer han Apenes sin rett til å komme med kritikk. Nå oppfordrer han Fredrikstad Høyre til å trekke eksklusjonen tilbake.

- Vedtaket var uklokt. Høyre er et parti der det skal være høyt under taket. Nå forventer jeg at partilaget rydder opp, sier Engeset.

Hva mener du om at Fredrikstad Høyre ekskluderte Georg Apenes?Si sin mening her!

Ikke varslet

Stortingsrepresentanten understreker at han ikke var varslet om at partilaget forberedte eksklusjon av Apenes.

- Jeg ble kontaktet av media i 22-tiden mandag kveld. Da trodde jeg først det var en spøk, sier han.

LES OGSÅ:- Apenes skapte frykt hos medlemmer

Engeset var i fjor saksordfører for Stortingets arbeid med en ny grunnlovsparagraf om ytringsfrihet. Han understreker at dette er en sak han brenner for. Likevel legger han ikke skjul på at personangrepet er sårende.

- Det er selvsagt ikke noe hyggelig med slike karakteristikker. Jeg tror Apenes hadde stått seg på å velge en annen form, dersom han ønsker å bli tatt alvorlig, sier Engeset.

Kan anke

Heller ikke generalsekretær Trond Hole i var orientert om at lokalforeningen i Fredrikstad hadde planer om å gå til det drastiske skrittet å ekskludere partiveteranen.

- Jeg var klar over at det var motsetninger, men jeg var ikke forberedt på dette utfallet, sier Hole.

LES OGSÅ:Georg Apenes ekskludert

Han bekrefter at Apenes har mulighet til å anke eksklusjonen inn for sentralstyret i partiet, men oppfordrer lokalforeningen til å rydde opp selv.

- Jeg håper og tror at denne saken vil løse seg, sier Hole.

- Grundig behandling

Fungerende leder i Fredrikstad Høyre Victoria Gjelstad understreker at lokallaget tar oppfordringen fra partiledelsen alvorlig. Han bekrefter at eksklusjonen av Apenes vil bli behandlet på et ekstraordinært styremøte så raskt som mulig - trolig i morgen.

Hun kan imidlertid ikke love at lokallaget vil følge oppfordringen om å gjøre om eksklusjonen.

- Vedtaket er gjort etter en grundig behandling og en ryddig prosess. Det er mer i denne saken enn det som har kommet fram i media til nå.

- Kan du utdype det?

- Vi vil sende ut en pressemelding i løpet av dagen, men jeg kan si at eksklusjonen ikke er fattet bare på grunnlag av de siste uttalelsene om Engeset, sier Gjelstad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks