Hovedinnhold

Sverter SV i politisk «skrekkvideo»

(VG Nett) SVs utenrikspolitikk blir koblet til massedrap i Kina og Castros kommunistregime i en fersk valgkampvideo fra Høyre.
Foto: Oslo Høyre
Foto: Oslo Høyre


Som VG tidligere har avslørt har regjeringspartiene lagt opp en valgkampstrategi der de skal gjøre alt for å svartmale venstresidens politikk. Ap, SV og Sp skal blant annet gjennomgående assosieres med ord som «eksperimenter» og «sosialisme».

Blodrøde SV

I dag la Oslo Høyre ut den ene av flere kommende videoer der velgerne advares mot det rødgrønne regjerningsalternativet.

SE HELE VIDEOEN HER(VG Nett er ikke ansvarlige for eksterne nettsider)

I videoen, som er preget av heftig kryssklipping, blir blant annet Erik Solheim assosiert med regimet bak blodbadet i Bejjing i 1989, og stortingsrepresentant Hallgeir Langeland blir latterliggjort for å ha fremmet forslag om å gi Nobels fredspris til Fidel Castro.

Og i bakgrunnen durer den gamle russiske folkesangen «Volga boatman song», som i sin tid ble udødeliggjort av Den Røde Armees kor.

- Dette er en video om SVs politikk, i dette tilfellet utenrikspolitikken. Jeg håper de selv ser videoen og går i seg selv. Solheim hyller jo Xiaoping, sier Øystein Søreide, sjefssekretær i Oslo Høyre, til VG Nett.

- Uslåelig rekord

SVs partisekretær Bård Vegard Solhjell mener Oslo Høyre har satt en ny, uslåelig rekord i norsk valgkamp.

- Jeg tror dette må være første gang jeg har sett et valgkamputspill med null prosent egen politikk og hundre prosent andres, noe som i og for seg er en uslåelig rekord, sier han lattermildt.

Solhjell synes utspillet er merkelig, spesielt med tanke på de siste dagenes debatt rundt hva som har gått galt i Høyres valgkampstrategi.

- Min umiddelbare reaksjon er stakkars, stakkars Høyre. Nå har de i ukevis ført valgkamp med å rakke ned på SV, noe alle eksperter er enige om at ikke fungerer, og så er svaret å gå enda lenger, sier Solhjell, som mener det er vanskelig å ta videoen alvorlig.

Søreide mener tvert i mot at dette er veien å gå for å sanke stemmer før valget.

- Dette er ikke noe nytt i valgkampsammenheng. Vi kommer til å komme med flere lignende videoer. Også noen som går på Høyres politikk.

- Videoen er produsert internt av Oslo Høyre, og ikke klarert på noen måte i resten av partiet. Det synes vi heller ikke det var noe behov for, sier han.

SV-leder Kristin Halvorsen var fredag kveld ikke tilgjengelig for kommentar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks