Hovedinnhold

Krasjlanding for regjeringens pappa-app

LUNKNE TILBAKEMELDINGER: Likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen lanserte for en måned siden pappa-applikasjonen «Pappatid». Den skulle gjøre det enklere for fedre i permisjon å delta på aktiviteter, men har fått lunkne tilbakemeldinger. Foto: Jo Straube, VG
LUNKNE TILBAKEMELDINGER: Likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen lanserte for en måned siden pappa-applikasjonen «Pappatid». Den skulle gjøre det enklere for fedre i permisjon å delta på aktiviteter, men har fått lunkne tilbakemeldinger. Foto: Jo Straube, VG
Regjeringen har brukt 1 million kroner for å utvikle en sosial app for fedre i pappapermisjon. Men appen har fått dårlig mottakelse, og flere brukere karakteriserer den som verdiløs.

Denne saken handler om:

Appen «Pappatid»

  • Det er fedrene selv som legger ut aktiviteter på appen
  • Målet er at fedre på den måten kommer i kontakt med hverandre og kan møtes, være sosiale, drive aktiviteter sammen eller utveksle erfaringer
  • Ulike virksomheter, offentlige tjenester og helsestasjoner kan legge inn egne aktiviteter
  • Premisset er at fedrene selv skal få velge arena og aktiviteter for hva de vil gjøre i permisjonstiden
  • Det finnes også informasjon om blant annet rettigheter knyttet til permisjon og papparollen

Appen, som er gratis og som fås til brukere av smarttelefoner som iPhone og Android, ble lansert 9. juli. Men knappe én måned etter lanseringen har bare drøyt 1700 fedre og ni bedrifter registrert seg i appen, skriver Aftenposten.

Ikke noen god start

Tall fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufetat) viser at det bare er registrert 83 aktiviteter som fedre i pappapermisjon kan delta på.

- Mitt inntrykk er at appen brukes sjeldent, og av få, og at den sånn sett ikke har fått en god start, sier journalist hos mobilen.no, Vegard Haugen.

Tror aktiviteten tar seg opp

I iPhones nettbutikk App Store kan brukerne av appen legge igjen kommentarer. De er ikke nådige. Karakteristikker som «godt under middels», «innholdet er fraværende» og «verdiløs» går igjen. Androidbrukerne omtaler appen som «elendig app», «ubrukelig» og «lite gjennomtenkt».

Den dårlige starten skremmer ikke assisterende direktør i Bufetat, Runar Nygård. Han sier at appen er en førsteversjon og at alle innspill til forbedringer vil bli notert. Han tror aktiviteten vil ta seg opp utover høsten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks